Product

Η κοινωνική δυναμική των εορτών

Product

Η κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα

Η κοινωνική ενσωμάτωση

Κωδικός:
138452
Manufacturer: 
Description: 

Η κοινωνική ενσωμάτωση είναι θεμελιώδης διαδικασία σύστασης των μετανεωτερικών κοινωνιών, αλλά και προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ατόμων σε αυτές. Τι είναι όμως η κοινωνική ενσωμάτωση και γιατί ένας παραδοσιακός όρος της Κοινωνιολογίας αποδεικνύεται τόσο κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας; Πώς συνδέεται με την κοινωνική ένταξη και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

20,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η κοινωνική ενσωμάτωση είναι θεμελιώδης διαδικασία σύστασης των μετανεωτερικών κοινωνιών, αλλά και προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ατόμων σε αυτές. Τι είναι όμως η κοινωνική ενσωμάτωση και γιατί ένας παραδοσιακός όρος της Κοινωνιολογίας αποδεικνύεται τόσο κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας; Πώς συνδέεται με την κοινωνική ένταξη και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Με σύγχρονη γραφή και εύληπτη παρουσίαση της ύλης, το βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εικόνα για το φαινόμενο της κοινωνικής ενσωμάτωσης, υπογραμμίζοντας τον αποφασιστικό ρόλο της στη λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών.
Subtitle: 
Μια σύγχρονη προσέγγιση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-218-606-2
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Dominique Schnapper, διευθύντρια σπουδών στην Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (EHESS) στο Παρίσι, διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλικής Εταιρείας Κοινωνιολογίας (1991-1995). Είναι μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο Balzan για το σύνολο του έργου της στην Κοινωνιολογία.

Subtitle: 
Μια σύγχρονη προσέγγιση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-218-606-2
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο