Product

Η Κρήτη των μύθων και του Μίνωα

Product

Η Κρητική Επανάσταση και ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897

Η κρητική διατροφή

Κωδικός:
127780
Description: 

Στις μέρες μας αναγνωρίζεται γενικά ότι η παραδοσιακή δίαιτα των Κρητών συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν την υγιεινότερη δίαιτα. Η αναγνώριση προέκυψε μετά τα αποτελέσματα μακροχρόνιων συγκριτικών ιατρικών ερευνών, όπου φάνηκε ότι οι Κρήτες υπήρξαν οι υγιέστεροι και οι μακροβιότεροι από τους κατοίκους άλλων περιοχών του πλανήτη και τούτο αποδόθηκε στη δίαιτα και τη διατροφή τους.

10,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στις μέρες μας αναγνωρίζεται γενικά ότι η παραδοσιακή δίαιτα των Κρητών συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν την υγιεινότερη δίαιτα. Η αναγνώριση προέκυψε μετά τα αποτελέσματα μακροχρόνιων συγκριτικών ιατρικών ερευνών, όπου φάνηκε ότι οι Κρήτες υπήρξαν οι υγιέστεροι και οι μακροβιότεροι από τους κατοίκους άλλων περιοχών του πλανήτη και τούτο αποδόθηκε στη δίαιτα και τη διατροφή τους. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών έσπευσαν να τα οικειοποιηθούν πολλοί άλλοι, κάτω από τη γενική ομπρέλα του όρου "Μεσογειακή διατροφή". Έναν όρο που όλα και όλους τα χωρεί. Έτσι η "Κρητική διατροφή" χάθηκε μέσα στο αόριστο περιβάλλον της "μεσογειακής διατροφής" και δεν μπορεί να διακρίνει κανείς ποια είναι τα διακριτικά της γνωρίσματα, ποια είναι τα στοιχεία που τη συγκροτούν και τη διαφοροποιούν ως πρότυπο διατροφής. Αν οι ιατρικές έρευνες υπέδειξαν την παραδοσιακή δίαιτα των Κρητικών ως την υγιεινότερη, το ερώτημα είναι ποια ήταν αυτή η δίαιτα, ποιο είναι το περιεχόμενό της, πού βασίζεται, πώς εξελίχτηκε διαχρονικά και πώς αλλοιώνεται και διαμορφώνεται σήμερα. Ο σκοπός αυτού του έργου είναι να απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-630-272-5
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
20χ15
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Αγοραστάκης είναι αυτοδιοικητικό πολιτικό στέλεχος. Έχει μακρά θητεία -ως αιρετός- στην Αυτοδιοίκηση. Την περίοδο αυτή 2007-2010, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας & Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων. Την 8ετία 1999-2006 διετέλεσε Αντινομάρχης Χανίων. Πρόσφατα εκδοθέντα βιβλία του είναι:
- "Περιβάλλον & Τοπική Ανάπτυξη" α' έκδοση 2003, β' έκδοση 2004
- "H Κρητική Διατροφή", α' έκδοση 2003, β' έκδοση 2004
Είχε την επιμέλεια του συλλογικού έργου: "Μίκης Θεοδωράκης: Ο άνθρωπος, ο δημιουργός, ο μουσικός, ο πολιτικός, ο Κρητικός και ο Οικουμενικός", έκδοση 2005.
Συμμετέχει σε πολλές εκδόσεις βιβλίων και πρακτικών θεματικών συνεδρίων με εισηγήσεις του στους τομείς γεωργίας, τουρισμού και περιβάλλοντος.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-630-272-5
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
20χ15
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο