Product

Η λέσχη των ανομολόγητων πόθων

Product

Η λέσχη των νέων πιανιστών

Η λέσχη των ευγενών του Χάνδακα

Κωδικός:
141705
Manufacturer: 
Description: 

Το εξαίρετο αυτό βιβλίο κάνει αναφορά στις διακεκριμένες προσωπικότητες των διάσημων αρχιτεκτόνων και στην εποχή τους και στους σύγχρονους καιρούς, τους Andrea Palladio, Sebastiano Serlio, Leone Alberti Battista, Michele Sanmicheli, Vignola, ενδεικτικά ονόματα μόνο από τους πολλούς διάσημους καλλιτέχνες αρχιτέκτονες που τα έργα τους διατηρούνται ακόμα και στην Κρήτη φωτογραφικά δείγματα των οποίων παρουσιάζονται και στο βιβλίο αυτό όπως η Μονή Αρκαδίου, η Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων, η Loggia του Ρέθυμνου, οι προσόψεις των Πυλών των οχυρωματικών περιβόλων και φυσικά η Loggia του Ηρακλείο

56,05 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το εξαίρετο αυτό βιβλίο κάνει αναφορά στις διακεκριμένες προσωπικότητες των διάσημων αρχιτεκτόνων και στην εποχή τους και στους σύγχρονους καιρούς, τους Andrea Palladio, Sebastiano Serlio, Leone Alberti Battista, Michele Sanmicheli, Vignola, ενδεικτικά ονόματα μόνο από τους πολλούς διάσημους καλλιτέχνες αρχιτέκτονες που τα έργα τους διατηρούνται ακόμα και στην Κρήτη φωτογραφικά δείγματα των οποίων παρουσιάζονται και στο βιβλίο αυτό όπως η Μονή Αρκαδίου, η Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων, η Loggia του Ρέθυμνου, οι προσόψεις των Πυλών των οχυρωματικών περιβόλων και φυσικά η Loggia του Ηρακλείου, το σημερινό Δημοτικό Μέγαρο.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-88873-6-4
Book pages: 
493
Book Dimensions: 
28χ23
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Ηρακλειώτες γονείς και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Ιστορικού - Αρχαιολογικού και εργάζεται στη 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Διετέλεσε καθηγήτρια στη Σχολή ξεναγών στο μάθημα Ιστορία της Κρήτης και Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδος. Είναι εκπαιδεύτρια σε πολιτιστικά θέματα, στις κλειστές φυλακές Αλικαρνασσού και στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ καθώς και επιστημονική Σύμβουλος σε αρχιτεκτονικές μελέτες για αποκατάσταση μνημείων, οικοδομικών τετραγώνων και οικοδομικών συνόλων στην πόλη του Ηρακλείου.
Ήταν υπεύθυνη ανασκαφικών ερευνών σε συνολικά 24 αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι Παλαιοχριστιανικές Βασιλικές: Α) Αγίου Νικολάου Χερσονήσου και Β) στο "Καστρί " Χερσονήσου.
Ασχολήθηκε με την έκθεση μεσαιωνικής κεραμικής και μικροτεχνίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και ήταν επιστημονική υπεύθυνη για την προσομοίωση της Ενετικής πόλης του Χάνδακα (Candia) στη μακέτα που κατασκευάστηκε και εκτίθεται στην αίθουσα " Ανδρέα Καλοκαιρινού" του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.
Από το 1988, παράλληλα με τη Χερσόνησο, ασχολείται με τα Ενετικά Τείχη και την Παλιά Πόλη του Ηρακλείου και έχει διευθύνει δεκάδες σωστικές, δοκιμαστικές και κανονικές ανασκαφικές έρευνες.
Είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Ηρακλείου - ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων) - ΥΠΠΟ (Υπουργείο Πολιτισμού) - ΥΠΕΧΩΔΕ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας) για την Αναστήλωση των Ενετικών τειχών Ηρακλείου και την ανάπλαση της Παλιάς Πόλης Ηρακλείου. Παράλληλα είναι Μέλος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Μέλος της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, Μέλος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή συνέδρια και έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων και δημοσιεύσεων σε Ηράκλειο και Αθήνα για την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Πολεοδομία του Ηρακλείου.
Από το 2001 ασχολείται με μελέτες για τις σχέσεις Κρήτης - Κύπρου του Μεσαίωνα (από Παλαιοχριστιανικούς χρόνους μέχρι Ενετοκρατία, )στην ερευνητική μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: "Η πολεοδομική εξέλιξη της πόλης του Ηρακλείου από τους πρώτους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι την Ενετοκρατία".
Έχει ασχοληθεί με τη συγκριτική μελέτη των παράλιων πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου.
Είναι παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών και έχει δύο εγγόνια.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-88873-6-4
Book pages: 
493
Book Dimensions: 
28χ23
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο