Product

Η μαύρη βίβλος της Αμερικής

Product

Η μαύρη βίβλος της φοροδιαφυγής

Η μαύρη βίβλος της εκκλησίας

Κωδικός:
94063
Manufacturer: 
Description: 

Έπειτα από το χορό των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν γύρω από πλήθος ιεράρχες, εύλογα ερωτήματα έχουν αναδυθεί: άραγε το πρόβλημα είναι κάποιοι διεφθαρμένοι ή μήπως ο ίδιος ο θεσμός της εκκλησίας; Αποτελεί λύση η "κάθαρση" ή χρειάζεται επιπλέον χωρισμός εκκλησίας-κράτους;
Ο ασφαλέστερος δρόμος για να βρεθούν οι απαντήσεις είναι η σε βάθος έρευνα της ιστορίας. Ο συγγραφέας Δημήτρης Κάππας προχωράει πέρα από τις διαστρεβλώσεις της επίσημης ιστοριογραφίας για να φέρει στο φως καυτές αλήθειες:

15,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Έπειτα από το χορό των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν γύρω από πλήθος ιεράρχες, εύλογα ερωτήματα έχουν αναδυθεί: άραγε το πρόβλημα είναι κάποιοι διεφθαρμένοι ή μήπως ο ίδιος ο θεσμός της εκκλησίας; Αποτελεί λύση η "κάθαρση" ή χρειάζεται επιπλέον χωρισμός εκκλησίας-κράτους; Ο ασφαλέστερος δρόμος για να βρεθούν οι απαντήσεις είναι η σε βάθος έρευνα της ιστορίας. Ο συγγραφέας Δημήτρης Κάππας προχωράει πέρα από τις διαστρεβλώσεις της επίσημης ιστοριογραφίας για να φέρει στο φως καυτές αλήθειες: - Από την αρχή της επικράτησής του ο Χριστιανισμός στάθηκε εχθρός της Ελλάδας, καταστρέφοντας με μίσος ό,τι θύμιζε τον αρχαίο πολιτισμό της. - Η ορθόδοξη εκκλησία, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της, ξεπούλησε στους Τούρκους την παρηκμασμένη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. - Με τον ίδιο στόχο, το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να καταστείλει την Επανάσταση του 1821. Γι' αυτό, μετά την απελευθέρωση η ελληνική εκκλησία κηρύχτηκε "αυτοκέφαλη" ώστε ν' αποφύγει το στίγμα της προδοσίας.
Subtitle: 
Ιστορική μελέτη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-391-099-6
Book pages: 
237
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Ιστορική μελέτη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-391-099-6
Book pages: 
237
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο