Product

Η μεγάλη παρέλαση

Product

Η μεγάλη περιπέτεια

Η μεγάλη πείνα

Κωδικός:
14644
Description: 

Ο Πάτρικ Κάβανα (1904-1967) -μετά από τον W. B. Yeats- θεωρείται ο μεγαλύτερος Ιρλανδός ποιητής του 20ού αιώνα. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο νομπελίστας ποιητής Σέιμους Χήνυ χαιρέτησε τον Κάβανα δημοσίως ως "ήρωα του πνεύματος". Στις αρχές της δεκατίας του ΄40, με το εικοσιπεντασέλιδο ποίημα "Η μεγάλη πείνα", ο Κάβανα έδωσε ένα τρανταχτό παρόν. Ο πρωταγωνιστής του ποιήματος, ο Πάτρικ Μαγκουάιαρ, ένας ανέραστος ζευγολάτης καταδικασμένος σε μαρασμό, απομόνωση και άδοξο θάνατο, καταντάει "ένα κουρελιασμένο γλυπτό του ανέμου".

5,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Πάτρικ Κάβανα (1904-1967) -μετά από τον W. B. Yeats- θεωρείται ο μεγαλύτερος Ιρλανδός ποιητής του 20ού αιώνα. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο νομπελίστας ποιητής Σέιμους Χήνυ χαιρέτησε τον Κάβανα δημοσίως ως "ήρωα του πνεύματος". Στις αρχές της δεκατίας του ΄40, με το εικοσιπεντασέλιδο ποίημα "Η μεγάλη πείνα", ο Κάβανα έδωσε ένα τρανταχτό παρόν. Ο πρωταγωνιστής του ποιήματος, ο Πάτρικ Μαγκουάιαρ, ένας ανέραστος ζευγολάτης καταδικασμένος σε μαρασμό, απομόνωση και άδοξο θάνατο, καταντάει "ένα κουρελιασμένο γλυπτό του ανέμου". Όμως, εναλλάξ με τούτη την άγρια απόγνωση, υπάρχουν και θαυμάσιοι "ονειροπόλοι" στίχοι. Με λυρική ευαισθησία και συνάμα με δυνατές αναλαμπές γήινου χιούμορ, το ποίημα αποκαλύπτει ποικίλες πλευρές μιας ανθρώπινης τραγωδίας, που -παρόλο που διαδραματίζεται στη μακρινή Ιρλανδία- είναι απόλυτα προσιτή στους Έλληνες αναγνώστες.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2573-1
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάτρικ Κάβανα γεννήθηκε στην ενορία του Ινισκίν, της κομητείας Μόναχαν, το 1904. Μέχρι τα 34 του, γνώρισε μόνο την αγροτική ζωή της γενέτειράς του. Το 1937 μετακόμισε στο Δουβλίνο, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1967.
Στον τομέα της ποίησης, τα "Άπαντά" του συμπεριλαμβάνουν σχεδόν 400 σελίδες. Έγραψε τρία μυθιστορήματα: το "Τάρυ Φλυν", το αυτοβιογραφικό "Ο πράσινος ηλίθιος" και "Νύχτα δίχως άστρα". Στη δεκαετία του ΄50, για μικρό διάστημα, έβγαλε μια σατιρική εφημερίδα, "Τα εβδομαδιαία χρονογραφήματα του Κάβανα".

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2573-1
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο