Product

Η μεθοδολογία της εκπαιδευτικής έρευνας

Product

Η μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών

Η μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας στις ανθρωπιστικές επιστήμες

Κωδικός:
69511
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο "Η μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας στις ανθρωπιστικές επιστήμες" αν και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των ανθρωπιστικών σπουδών που οφείλουν να ολοκληρώσουν την πτυχιακή τους εργασία, ενδιαφέρει και κάθε ερευνητή που επιθυμεί να συντάξει τη διδακτορική του διατριβή ή να συνθέσει κάποια μελέτη ή βιβλίο.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Η μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας στις ανθρωπιστικές επιστήμες" αν και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των ανθρωπιστικών σπουδών που οφείλουν να ολοκληρώσουν την πτυχιακή τους εργασία, ενδιαφέρει και κάθε ερευνητή που επιθυμεί να συντάξει τη διδακτορική του διατριβή ή να συνθέσει κάποια μελέτη ή βιβλίο. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο επιλογής ενός ερευνητικού θέματος, στην αναζήτηση και συγκέντρωση του βιβλιογραφικού υλικού, τη δομή της μελέτης· λαμβάνεται υπόψη η ελληνική και ευρωπαϊκή πανεπιστημιακή πραγματικότητα και δίνεται έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την προσφορά τους στην έρευνα. Απαντά σε καίρια ερωτήματα, όπως το εύρος που μπορεί να έχει μια επιστημονική εργασία, πώς επιλέγουμε ένα θέμα, πώς διεξάγουμε τη βιβλιογραφική έρευνα, πώς καταρτίζουμε μια ερευνητική πρόταση, πώς οργανώνουμε το υλικό μας, πώς συντάσσουμε μια επιστημονική εργασία. Ενημερώνει για τη σχετική με την έρευνα νομοθεσία. Συνδέει τις νέες τεχνολογίες (Internet) με τις ανθρωπιστικές σπουδές· παρουσιάζει τις βασικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για ιστορικούς και φιλολόγους, καταχωρισμένες κατά θεματικές ενότητες. Με δυο λόγια το μικρό αυτό πόνημα ευελπιστεί να διδάξει στο νέο ερευνητή πώς να σκέφτεται και να εργάζεται επιστημονικά.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-354-117-6
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Παππάς, διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Μονπελιέ, υπηρετεί ως καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθύνει το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Anthropologie de la comedie grecque ancienne" (Αθήνα, 1990), "Ο Φιλόγελως Αριστοφάνης" (Αθήνα, 19962), "Θεατρικές Παραστάσεις στην Αρχαία Κέρκυρα. Ίδρυση των Διονυσίων" (Αθήνα, 2001), "Η Μεθοδολογία της Επιστημονικής Έρευνας στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες" (Αθήνα, 2002), και "Προσεγγίσεις στην Αρχαία Ελληνική Παιδεία. Από τον Όμηρο ως τον Ισοκράτη" (Αθήνα, 2007). Επίσης, έχει εκπονήσει σειρά μελετών σχετικά με ποικίλα αρχαιογνωστικά θέματα και έχει συμμετάσχει με ανακοίνωση σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Μεταξύ των μελλοντικών ερευνητικών δραστηριοτήτων του περιλαμβάνεται η εκπόνηση υπομνηματισμένης έκδοσης επιλεγμένων αποσπασμάτων του Αριστοφάνη.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-354-117-6
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο