Product

Η μνημοσύνη των καιρών και ο αμνήμων χρόνος

Product

Η μνηστή της Κορίνθου

Η μνημοτεχνία του Θείου λόγου κατά τον ιερό Χρυσόστομο

Κωδικός:
118852
Manufacturer: 
Description: 

Η Μνημοτεχνία είναι η τέχνη της απομνημονεύσεως. Ο Χρυσόστομος γαλουχημένος από την κλασική Ελληνική παιδεία, γνωρίζει την τέχνη αυτή και την αξιοποιεί στο κήρυγμά του. Ακουστικές ειδητικές τεχνικές και άλλα μνημοτεχνικά μέσα εντοπίζονται σε όλη την έκταση του έργου του.
Η μνημαγωγία του Χρυσοστόμου δεν αποσκοπεί στην μετάδοση γνώσεων, αλλά στην εγχάραξη των Θείων διδαγμάτων στην συνείδηση των ακροατών του. Η μνήμη και η λήθη έχουν πνευματικό περιεχόμενο και η χρηστικότητά του υπερβαίνει το στενό πλαίσιο της μεθοδικής γνωσιολογίας.

13,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Μνημοτεχνία είναι η τέχνη της απομνημονεύσεως. Ο Χρυσόστομος γαλουχημένος από την κλασική Ελληνική παιδεία, γνωρίζει την τέχνη αυτή και την αξιοποιεί στο κήρυγμά του. Ακουστικές ειδητικές τεχνικές και άλλα μνημοτεχνικά μέσα εντοπίζονται σε όλη την έκταση του έργου του. Η μνημαγωγία του Χρυσοστόμου δεν αποσκοπεί στην μετάδοση γνώσεων, αλλά στην εγχάραξη των Θείων διδαγμάτων στην συνείδηση των ακροατών του. Η μνήμη και η λήθη έχουν πνευματικό περιεχόμενο και η χρηστικότητά του υπερβαίνει το στενό πλαίσιο της μεθοδικής γνωσιολογίας. Στόχος του Οικουμενικού Διδασκάλου είναι ο καρδιακός ενστερνισμός του κηρύγματος, ούτως ώστε η ανθρώπινη μνήμη να ανατροφοδοτείται από τα βιώματα της εν Χριστώ μορφώσεως και κυρίως από την ευχαριστιακή ανάμνηση της Θυσίας του Υιού και λόγου του Θεού.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-333-482-0
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αθανάσιος Β. Γλάρος είναι επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Γραμματείας. Είναι διδάκτωρ της Θεολογίας (Αριστοτέλειο Παν/μιο 2000), πτυχιούχος Ποιμαντικής Θεολογίας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1990) και της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας (1984). Εργάστηκε ως Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης (1990-2001) και ως Καθηγητής στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (2001-2005). Έχει διατελέσει επιμελητής έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού "Νέα Σιών" του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και Παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής στο Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο "Παιδαγωγικά Θέματα" (1991-1999). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Ιδρύματος ερευνών και έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνούς κύρους εκδηλώσεις ως μέλος βυζαντινών χορών. Οι κυριότερες από τις επιστημονικές μελέτες του: "Θεία Παιδαγωγία - Παιδαγωγικά στοιχεία στο Μεγάλο Κανόνα του Ανδρέα Κρήτης, διδακτορική διατριβή" (Ακρίτας, 2000), "Η ταπείνωση στη λειτουργική ζωή" (Ακρίτας 2001) "Η μνημοτεχνία κατά τον Ιερό Χρυσόστομο" (Γρηγόρης 2007), "Ο άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος και η "τυπική διαθήκη" του".

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-333-482-0
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο