Product

Η μουσική των Χριστουγέννων

Product

Η μουσική, τα τραγούδια και οι χοροί της Ικαρίας

Η μουσική ως φάρμακο

Κωδικός:
117054
Description: 

[...] Στο βιβλίο αυτό έχουν συγκεντρωθεί κείμενα που προέρχονται από υλικό των διαλέξεών μου στο αντικείμενο των κλινικών εφαρμογών και της έρευνας της μουσικής στην ιατρική οι οποίες δόθηκαν κατά την περίοδο 2000-2003. Νομίζω ότι τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον γενικό αλλά και τον περισσότερο εξειδικευμένο αναγνώστη ο οποίος πλησιάζει το αντικείμενο της μουσικοθεραπείας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στο βιβλίο αυτό έχουν συγκεντρωθεί κείμενα που προέρχονται από υλικό των διαλέξεών μου στο αντικείμενο των κλινικών εφαρμογών και της έρευνας της μουσικής στην ιατρική οι οποίες δόθηκαν κατά την περίοδο 2000-2003. Νομίζω ότι τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον γενικό αλλά και τον περισσότερο εξειδικευμένο αναγνώστη ο οποίος πλησιάζει το αντικείμενο της μουσικοθεραπείας. Μέρος των στοιχείων και της βιβλιογραφίας που παρατίθενται προέρχεται από την επιστημονική μου δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στο αντικείμενο αυτό στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κατά την περίοδο 1998-2003. (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Κείμενα και σχόλια πάνω στις θεραπευτικές δυνατότητες της μουσικής
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87725-1-6
Book pages: 
36
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θανάσης Δρίτσας (MD, FESC) είναι καρδιολόγος και εργάζεται ως Επιμελητής Α΄ της Καρδιολογικής κλινικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου από το 1994. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην καρδιολογία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy's και Hammersmith Hospital, Royal Postgraduate Medical School του Λονδίνου. Παράλληλα με την ιατρική του εκπαίδευση σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τους Κ. Κυδωνιάτη και Γ. Ιωαννίδη και παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης στην Royal Academy of Music του Λονδίνου. Μουσικά του έργα έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας των Χρωμάτων και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις. Υπήρξε παραγωγός της εκπομπής του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΑ "Μαγικός Αυλός" (1999-2001), της πρώτης ραδιοφωνικής εκπομπής στην Ελλάδα που σχολίασε συστηματικά τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής. Είναι διεθνώς γνωστός για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στο αντικείμενο των εφαρμογών της μουσικής στην ιατρική (music medicine & music therapy) και είναι μέλος της American Association of Music Therapy, British Society of Music Therapy, International Society of Music in Medicine. Έργα του έχουν παρουσιασθεί και ηχογραφηθεί: "Εικόνες-String Images" (Musica Viva), "Δύο μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα δωματίου", "Συν-εικόνες" για βιολί και πιάνο, "Μουσεικασία" για βιολί, πιάνο και φλάουτο, "Υδατογραφία" για φλάουτο και άρπα, "Κύκλος ελληνικός" για πιάνο, "Θεραπευτικοί ήχοι απ' όλον τον κόσμο" (κυκλοφορεί σε cd προσφορά της εφημερίδας Ελευθεροτυπία).

Subtitle: 
Κείμενα και σχόλια πάνω στις θεραπευτικές δυνατότητες της μουσικής
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87725-1-6
Book pages: 
36
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο