Product

Η νέα γενιά υπό καθοδήγηση: Το παράδειγμα του περιοδικού Η Νεολαία (1398-1941)

Product

Η νέα γεωπολιτική της Ελλάδας

Η νέα γεωπολιτική

Κωδικός:
121879
Manufacturer: 
Description: 

Από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα λογική πολέμου και ειρήνης. Αντιμετωπίζουμε μια "επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις" εντός των στρατών των βασικών δυνάμεων, και κυρίως εντός του στρατού των ΗΠΑ: καταπληκτικές τεχνολογικές πρόοδοι (στην ηλεκτρονική, στους πυραύλους), νέα οργάνωση (επαγγελματικοί στρατοί και ιδιωτικοποίηση, μισθοφόροι που αναλαμβάνουν τα θέματα ασφαλείας).

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα λογική πολέμου και ειρήνης. Αντιμετωπίζουμε μια "επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις" εντός των στρατών των βασικών δυνάμεων, και κυρίως εντός του στρατού των ΗΠΑ: καταπληκτικές τεχνολογικές πρόοδοι (στην ηλεκτρονική, στους πυραύλους), νέα οργάνωση (επαγγελματικοί στρατοί και ιδιωτικοποίηση, μισθοφόροι που αναλαμβάνουν τα θέματα ασφαλείας). Πρόκειται για αντίδραση στις νέες απειλές (την τρομοκρατία, τη διάδοση των πυρηνικών όπλων) και για αναζήτηση των συνθηκών μιας διαρκούς ειρήνης, η οποία θα ανταποκρίνεται στους νέους κανόνες του διεθνούς παιχνιδιού. Το βιβλίο περιγράφει διεξοδικά τις προτάσεις της γεωπολιτικής του 21ου αιώνα, μέσα από την εξέλιξη του δίπολου "πόλεμος και ειρήνη" σε πέντε κεφάλαια: - Πόλεμος και ειρήνη: ένα αιώνιο ζευγάρι - Γιατί οι πόλεμοι; - Η επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις - Οι παράγοντες της ειρήνης - Τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα Με χάρτες, φωτογραφίες και αναλυτικά σχεδιαγράμματα.
Subtitle: 
Πόλεμος και ειρήνη στη σύγχρονη εποχή
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7560-69-8
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο δρ. Φρανσουά Ζερέ είναι καθηγητής ιστορίας, σύμβουλος σε ζητήματα άμυνας πολλών γαλλικών και ξένων Μ.Μ.Ε. και πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Στρατηγικής Ανάλυσης. Έχει γράψει πολλά έργα για τη γεωπολιτική, όπως τα: "Λεξικό της στρατηγικής σκέψης" και "Γιατί οι πόλεμοι;" (εκδ. Παπαζήση).

Subtitle: 
Πόλεμος και ειρήνη στη σύγχρονη εποχή
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7560-69-8
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο