Product

Η νέα επιστήμη και το ακασικό πεδίο

Product

Η νέα ερωτική αναρχία

Η νέα εποχή της πρόσβασης

Κωδικός:
52541
Αuthor: 
Description: 

Φανταστείτε ότι ξυπνάτε μια ημέρα και διαπιστώνετε ότι όλες οι εκτός της οικογένειας δραστηριότητές σας έχουν μετατραπεί σε μια «επί πληρωμή» εμπειρία. Αυτό αποτελεί τμήμα μιας θεμελιώδους μεταβολής που πραγματοποιείται στο χαρακτήρα των επιχειρήσεων, διατείνεται ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Τζέρεμι Ρίφκιν. Στον ορίζοντα ξεπροβάλλει η Εποχή της Πρόσβασης, μια εποχή ριζικά διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Φανταστείτε ότι ξυπνάτε μια ημέρα και διαπιστώνετε ότι όλες οι εκτός της οικογένειας δραστηριότητές σας έχουν μετατραπεί σε μια «επί πληρωμή» εμπειρία. Αυτό αποτελεί τμήμα μιας θεμελιώδους μεταβολής που πραγματοποιείται στο χαρακτήρα των επιχειρήσεων, διατείνεται ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Τζέρεμι Ρίφκιν. Στον ορίζοντα ξεπροβάλλει η Εποχή της Πρόσβασης, μια εποχή ριζικά διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε. Στην υπερκαπιταλιστική οικονομία, η αγορά πραγμάτων και η κατοχή ιδιοκτησίας είναι παλιομοδίτικες ιδέες, ενώ η «έγκαιρη» πρόσβαση σε κάθε είδους υπηρεσίες, μέσω τεράστιων εμπορικών δικτύων που λειτουργούν στον κυβερνοχώρο, γίνεται ο κανόνας. Στο μέλλον, θα αγοράζουμε διαφώτιση και παιχνίδι, θλίψη και καλή διάθεση, και καθετί άλλο. Τα παγκόσμια ταξίδια και ο τουρισμός, οι θεματικές πόλεις και τα θεματικά πάρκα, τα κέντρα με προορισμό την ψυχαγωγία, η καλή σωματική φόρμα, η μόδα και η κουζίνα, τα σπορ, η μουσική, οι κινηματογραφικές ταινίες και η τηλεόραση, οι εικονικοί κόσμοι του κυβερνοχώρου, ακόμη και οι κοινωνικοί σκοποί μετατρέπονται με ταχύ ρυθμό στον πυρήνα μιας οικονομίας που εμπορεύεται πολιτισμικούς πόρους. Ο Ρίφκιν προειδοποιεί ότι στο βαθμό που η ίδια η κουλτούρα απορροφάται από την οικονομία, οι μόνοι δεσμοί που απομένουν για να συγκρατούν τον κοινωνικό ιστό είναι οι εμπορικοί. Το κρίσιμο ζήτημα που τίθεται από το βιβλίο Η Νέα Εποχή της Πρόσβασης είναι εάν ο πολιτισμός μπορεί να επιβιώσει όταν απομείνει η εμπορική σφαίρα ως ο πρωταρχικός ρυθμιστής της ανθρώπινης ζωής.
Subtitle: 
Η νέα κουλτούρα του υπερκαπιταλισμού, όπου όλη η ζωή είναι μια επί πληρωμή εμπειρία
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-14-0349-3
Book pages: 
549
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζέρεμι Ρίφκιν είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων που αναφέρονται σε οικονομικές τάσεις και θέματα σχετικά με τις επιστήμες, την τεχνολογία και τον πολιτισμό. Έχει πάρει πτυχίο οικονομικών επιστημών από τη Σχολή Οικονομίας και Εμπορίου Γουόρτον του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας και πτυχίο στις διεθνείς σχέσεις από τη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες. Ο Ρίφκιν είναι Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρχηγών κρατών σε όλο τον κόσμο. Διδάσκει στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διευθυντικών Στελεχών της Σχολής Γουόρτον του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών Τάσεων, στην Ουάσινγκτον. Ο Τζέρεμι Ρίφκιν αποτελεί μία από τις ηγετικές προσωπικότητες στη συζήτηση για τις βιοτεχνολογίες εδώ και είκοσι χρόνια, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, και οι απόψεις του έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής σε θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες συρραφής των γονιδίων.

Subtitle: 
Η νέα κουλτούρα του υπερκαπιταλισμού, όπου όλη η ζωή είναι μια επί πληρωμή εμπειρία
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-14-0349-3
Book pages: 
549
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο