Product

Η οργάνωση της εθνικής παιδείας

Product

Η οργάνωση της επιχείρησης των κεφαλαιουχικών εταιριών

Η οργάνωση της εκπαίδευσης στο νεοελληνικό κράτος και ο θεσμός των εκδρομών

Κωδικός:
179969
Description: 

Αναμφισβήτητα τα μαθητικά χρόνια είναι καθοριστικά για τη ζωή όλων μας. Ιδιαίτερα η μαθητική ζωή στα εφηβικά χρόνια, που διαγράφει την πορεία της μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης, συμβάλλει στη διάπλαση ολοκληρωμένων ατόμων, με ικανά εφόδια, για την παραπέρα κοινωνική εξέλιξη.

Στη μνήμη μας, από τα εφηβικά μαθητικά χρόνια έχουν κρατηθεί "κάποιες εικόνες". Οι εικόνες από τις μαθητικές εκδρομές παραμένουν όμως οι πιο ζωηρές. Είναι ό,τι πιο όμορφο από εκείνα τα χρόνια και γι' αυτό έχουν ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μας.

12,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αναμφισβήτητα τα μαθητικά χρόνια είναι καθοριστικά για τη ζωή όλων μας. Ιδιαίτερα η μαθητική ζωή στα εφηβικά χρόνια, που διαγράφει την πορεία της μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης, συμβάλλει στη διάπλαση ολοκληρωμένων ατόμων, με ικανά εφόδια, για την παραπέρα κοινωνική εξέλιξη. Στη μνήμη μας, από τα εφηβικά μαθητικά χρόνια έχουν κρατηθεί "κάποιες εικόνες". Οι εικόνες από τις μαθητικές εκδρομές παραμένουν όμως οι πιο ζωηρές. Είναι ό,τι πιο όμορφο από εκείνα τα χρόνια και γι' αυτό έχουν ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μας. Έχουν και οι μαθητικές εκδρομές τη δική τους ιστορία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της εκπαίδευσης, εν μέρει δε και με την ιστορία του κράτους, που διαγράφεται από τα σχολικά κτίρια και τους φωτισμένους παιδαγωγούς. Από τις σελίδες αυτού του βιβλίου παρουσιάζεται η διαδρομή ενός σημαντικού παιδαγωγικού θεσμού, "των γυμνασιακών εκδρομών" από τον 19ο αιώνα (έτος 1898) μέχρι και την σύγχρονη εποχή, με κείμενα και προπαντός φωτογραφίες που "διηγούνται ιστορίες".
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
618-5003-00-7
Book pages: 
130
Book Dimensions: 
21χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
618-5003-00-7
Book pages: 
130
Book Dimensions: 
21χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο