Product

Η παιδική λογοτεχνία στην εποχή μας

Product

Η παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο

Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο

Κωδικός:
14571
Description: 

- Ποια είναι η θέση της παιδικής λογοτεχνίας στο νηπιαγωγείο από την ίδρυση του και ποια η πορεία της μέχρι σήμερα;
- Ποια είναι τα επικρατέστερα είδη της και γιατί;
- Με ποιους τρόπους και δραστηριότητες γίνεται η προσέγγιση της από τα μικρά παιδιά;
- Τι μεθόδους χρησιμοποιεί η νηπιαγωγός για να δώσει όλα τα είδη της παιδικής λογοτεχνίας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τόσο από παιδαγωγική, όσο και αισθητική πλευρά;

18,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

- Ποια είναι η θέση της παιδικής λογοτεχνίας στο νηπιαγωγείο από την ίδρυση του και ποια η πορεία της μέχρι σήμερα; - Ποια είναι τα επικρατέστερα είδη της και γιατί; - Με ποιους τρόπους και δραστηριότητες γίνεται η προσέγγιση της από τα μικρά παιδιά; - Τι μεθόδους χρησιμοποιεί η νηπιαγωγός για να δώσει όλα τα είδη της παιδικής λογοτεχνίας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τόσο από παιδαγωγική, όσο και αισθητική πλευρά; Σ' αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντά το βιβλίο "Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο", καθώς το περιεχόμενο του αναφέρεται σε τρεις τομείς: α) Θεωρητική-ιστορική εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας. β) Πρακτική εφαρμογή της μεθοδολογίας της. γ) Σημαντική συλλογή κειμένων (παραμυθιών - μικρών ιστοριών - ποιημάτων - θεατρικών έργων - έργων για κουκλοθέατρο). Είναι σίγουρα ένα βασικό και χρήσιμο εργαλείο τόσο για νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, όσο και για συγγραφείς, μελετητές και γενικά όλους όσοι ασχολούνται με το παιδί.
Subtitle: 
Θεωρία και πράξη
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-0920-5
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι νηπιαγωγός και Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς που επικεντρώνονται θεματικά στην Παιδική Λογοτεχνία και την Εικαστική αγωγή.
Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο "Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο" (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Subtitle: 
Θεωρία και πράξη
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-0920-5
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο