Product

Η πηγή του τσακαλιού

Product

Η Πηνελόπη άλλαξε διεύθυνση

Η πηγή των ευχών

Κωδικός:
121365
Description: 

Το Ρόσμορ δεν είναι πια η ήσυχη, μικρή πόλη της Ιρλανδίας απ' όπου οι νέοι έφευγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Είναι ένα μέρος που ευημερεί και δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες - τόσο ώστε, για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία προτείνεται η κατασκευή ενός περιφερειακού αυτοκινητόδρομου.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Ρόσμορ δεν είναι πια η ήσυχη, μικρή πόλη της Ιρλανδίας απ' όπου οι νέοι έφευγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Είναι ένα μέρος που ευημερεί και δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες - τόσο ώστε, για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία προτείνεται η κατασκευή ενός περιφερειακού αυτοκινητόδρομου. Ο νέος δρόμος, όμως, θα περάσει μέσα από το δάσος όπου βρίσκεται η πηγή της Αγίας Άννας. Πολλοί τη θεωρούν θαυματουργή, συρρέοντας εκεί με κάθε είδους δεήσεις - προβλήματα υγείας ή συναισθηματικά, ακόμα και την αναζήτηση συζύγου. Για άλλους, όλα αυτά είναι απλώς προλήψεις. Κι έτσι, οι μέχρι πρότινος φιλήσυχοι και μονιασμένοι κάτοικοι του Ρόσμορ χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα... Γύρω απ' αυτό το γεγονός, η Maeve Binchy συνθέτει, με απαράμιλλη δεξιοτεχνία, μια πλειάδα χαρακτήρων, που ο καθένας έχει να διηγηθεί την προσωπική του ιστορία, με ζωντάνια και συχνά με χιούμορ. Ένα μυθιστόρημα πολλών φωνών, που τις χρωματίζουν άλλοτε η αγάπη, άλλοτε η νοσταλγία, οι τύψεις, παλιές πικρίες και καινούριες ελπίδες και τις ενώνει πάντα η δύναμη και η αξεπέραστη ομορφιά της Ιρλανδέζικης γης.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-450-899-7
Book pages: 
360
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μέιβ Μπίντσι (1940-2012) γεννήθηκε στο Δουβλίνο και σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο της πόλης της. Δίδαξε επί χρόνια σε σχολεία θηλέων, γράφοντας παράλληλα ταξιδιωτικά άρθρα στη διάρκεια των διακοπών, ενώ το 1969 άρχισε να αρθρογραφεί με δική της στήλη στους "Irish Times". Έγραψε τα μυθιστορήματα: "Light a Penny Candle", "Echoes", "Firefly Summer", "The Copper Beach", "Glass Lake", "Ο κύκλος των φίλων", "Η τάξη της Σινιόρας", "Τάρα Ρόουντ" (που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε πωλήσεις), "Κόκκινο φτερό", "Κουέντινς" και "Νύχτες βροχής και αστέρων" πολλά από τα οποία μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 1999 τιμήθηκε με το British Lifetime Achievement Award, ενώ δεκατρία συνολικά έργα της συμπεριλήφθηκαν στα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της χρονιάς, στο "Yearbook Sales Record 2000".Το Πίκοκ Θίατερ του Δουβλίνου έχει ανεβάσει θεατρικά της έργα (τα "End of Term" και "Half Promised Land"), ενώ το τηλεοπτικό έργο της "Deeply Regretted by" κέρδισε δύο βραβεία Jacobs και το βραβείο καλύτερου σεναρίου του Φεστιβάλ Ταινιών της Πράγας. Η Μέιβ Μπίντσι ανήκει στους σημαντικότερους σύγχρονους Ιρλανδούς συγγραφείς, που συνεχίζουν τη μεγάλη λογοτεχνική παράδοση της χώρας τους. Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γκόρντον Σνελ. Πέθανε στο Δουβλίνο στις 30 Ιουλίου 2012, μετά από σύντομη ασθένεια, σε ηλικία 72 ετών.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-450-899-7
Book pages: 
360
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο