Product

Η πολιτική υγείας στην Ελλάδα

Product

Η πολιτική φιλοσοφία της εποχής μας

Η πολιτική φιλοσοφία της αρχαιοελληνικής τέχνης

Κωδικός:
53618
Description: 

Η άσκηση της πολιτικής με τρόπο ταιριαστό στην ανθρώπινη φύση και η καλλιτεχνική δημιουργία ως μετοχή στην ουσία των όντων είναι η ελληνική πρόταση. Ο Έλληνας συνειδητοποιεί ότι ένα καλοακονισμένο μυαλό, μια συνεπής επιχειρηματολογία, ένας συνεκτικός τρόπος σκέψης δεν αρκούν. Απαιτείται, αντίθετα, μια ολοκληρωτική αυτοπροσφορά, με ενεργοποιημένες όλες τις δυνάμεις, κυρίως τις βακχικές, μια ταύτιση με τον έτερον ή το έτερον.

16,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η άσκηση της πολιτικής με τρόπο ταιριαστό στην ανθρώπινη φύση και η καλλιτεχνική δημιουργία ως μετοχή στην ουσία των όντων είναι η ελληνική πρόταση. Ο Έλληνας συνειδητοποιεί ότι ένα καλοακονισμένο μυαλό, μια συνεπής επιχειρηματολογία, ένας συνεκτικός τρόπος σκέψης δεν αρκούν. Απαιτείται, αντίθετα, μια ολοκληρωτική αυτοπροσφορά, με ενεργοποιημένες όλες τις δυνάμεις, κυρίως τις βακχικές, μια ταύτιση με τον έτερον ή το έτερον. Απαιτείται η μέθεξη και μέσω αυτής η εμφάνεια του ανθρώπινου υποκειμένου σε κατάσταση αδυναμίας, αλλά και η δυνατότητά του να την υπερβεί, θέτοντας τον εαυτό του μέσα στον κόσμο και αποδεχόμενος τους όρους του μόνο και μόνο από έρωτα.
Subtitle: 
Η πολιτική ως τέχνη, η τέχνη ως πολιτική στην αρχαία Ελλάδα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-14-0348-5
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ζωή Αντωνοπούλου - Τρεχλή γεννήθηκε στο Αίγιο. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.) στο Παρίσι και είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Δίδαξε στο Universite Libre de Bruxelles και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εργάζεται στη Β/θμια Εκπαίδευση ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων. Εξέδωσε το πρώτο βιβλίο της "Η πολιτική φιλοσοφία της αρχαιοελληνικής τέχνης" στις εκδόσεις "Νέα Σύνορα" - Α. Α. Λιβάνη. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Subtitle: 
Η πολιτική ως τέχνη, η τέχνη ως πολιτική στην αρχαία Ελλάδα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-14-0348-5
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο