Product

Η πολιτική φιλοσοφία της παιδείας στην τελευταία βυζαντινή αναγέννηση του ΙΔ΄ αιώνα και ο Θωμάς Μάγιστρος

Product

Η πολιτική φιλοσοφία του Καντ

Η πολιτική φιλοσοφία του Αριστοτέλη

Κωδικός:
79310
Manufacturer: 
Description: 

Τα "Πολιτικά" και τα "Ηθικά Νικομάχεια" ανήκουν στα πιο πολυδιαβασμένα και πολυυζητημένα έργα του Αριστοτέλη με μεγάλη επίδραση στη μεταγενέστερη πολιτική και ηθική φιλοσοφία.

16,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα "Πολιτικά" και τα "Ηθικά Νικομάχεια" ανήκουν στα πιο πολυδιαβασμένα και πολυυζητημένα έργα του Αριστοτέλη με μεγάλη επίδραση στη μεταγενέστερη πολιτική και ηθική φιλοσοφία. Στην παρούσα πραγματεία του ο Δημήτρης Ι. Παπαδής προβαίνει σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση και ερμηνεία των πιο σημαντικών θεμάτων της πολιτικής σκέψης του Αριστοτέλη, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η καίρια σχέση της πολιτικής με την ηθική, η θεμελιακή για την ηθική και την πολιτική έννοια του αγαθού, η διαλεκτική σχέση του πολίτη και της πολιτείας, η ουσία και η πολιτική φύση του ανθρώπου, η ουσία και ο σκοπός της πολιτείας, το κριτήριο ορθότητας των πολιτευμάτων κ.ά.[..]
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-354-111-7
Book pages: 
266
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Ι. Παπαδής σπούδασε Φιλοσοφία, Κλασσική Φιλολογία και Θεολογία. Είναι Διδάκτωρ και Υφηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Wurzburg. Πολλά άρθρα του είναι δημοσιευμένα σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα φιλοσοφικά περιοδικά. Από το 1992 διδάσκει φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Κύπρου.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-354-111-7
Book pages: 
266
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο