Product

Η πολυδιαβασμένη Ντόρις και η αγράμματη Σούζι

Product

Η πολυθρόνα του Χέμινγουεϊ

Η πολυδιάστατη κρίση και η περιεκτική δημοκρατία

Κωδικός:
126684
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό, που αποτελεί επαναδιατύπωση της "Περιεκτικής δημοκρατίας", αποσκοπεί στην παραπέρα ανάπτυξη του προβληματισμού πάνω στο θέμα, με βάση τη συζήτηση που ξεκίνησε σε διεθνές επίπεδο μετά την έκδοσή της σε έξι γλώσσες. Οι στόχοι βέβαια παραμένουν οι ίδιοι: πρώτον, να δειχτεί πως η βασική αιτία της σημερινής πολυδιάστατης κρίσης (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, οικολογική) είναι η σύγχρονη, τεράστια και αυξανόμενη συγκέντρωση δύναμης σε όλα τα επίπεδα.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό, που αποτελεί επαναδιατύπωση της "Περιεκτικής δημοκρατίας", αποσκοπεί στην παραπέρα ανάπτυξη του προβληματισμού πάνω στο θέμα, με βάση τη συζήτηση που ξεκίνησε σε διεθνές επίπεδο μετά την έκδοσή της σε έξι γλώσσες. Οι στόχοι βέβαια παραμένουν οι ίδιοι: πρώτον, να δειχτεί πως η βασική αιτία της σημερινής πολυδιάστατης κρίσης (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, οικολογική) είναι η σύγχρονη, τεράστια και αυξανόμενη συγκέντρωση δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Και, δεύτερον, να προταθεί ένα νέο απελευθερωτικό πρόταγμα που, εκφράζοντας τις σημερινές τάσεις, θα αποτελεί σύνθεση της αυτόνομης-δημοκρατικής και της σοσιαλιστικής παράδοσης με τα αντισυστημικά ρεύματα μέσα στα νέα κοινωνικά κινήματα ("κίνημα" αντιπαγκοσμιοποίησης, οικολογικό, φεμινιστικό κ.λ.π.). [...]
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7083-69-5
Book pages: 
336
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάκης Φωτόπουλος σπούδασε Νομικά και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη αντι-ΕΚΟΦική συνδικαλιστική δραστηριότητα. Από το 1966 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όπου έκανε, με υποτροφία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τις μεταπτυχιακές σπουδές του στα Οικονομικά στη London School of Economics. Στη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιδικτατορική δραστηριότητα στο Λονδίνο, όπου, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με την εφημερίδα "Μαμή", που εκδίδετο από τις Επαναστατικές Σοσιαλιστικές Ομάδες (ΕΣΟ). Από το 1969 μέχρι το 1989 ήταν καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Β. Λονδίνου. Έργα του έχουν δημοσιευτεί, εκτός από τα ελληνικά, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ολλανδικά, νορβηγικά, αραβικά και τουρκικά. Το βιβλίο του στα αγγλικά, "Towards an inclusive democracy", έχει ήδη κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, ιταλικά, γερμανικά γαλλικά, ισπανικά και κινεζικά. Διευθύνει το περιοδικό "Democracy and Nature", "The International Journal of Inclusive Democracy" (Διεθνής Επιθεώρηση για την Περιεκτική Δημοκρατία) που κυκλοφορεί από το διεθνή εκδοτικό οίκο Carfax/Routledge σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, είναι τακτικός συνεργάτης της "Ελευθεροτυπίας".

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7083-69-5
Book pages: 
336
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο