Product

Η πορφύρα και η ελιά

Product

Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της

Η πορφύρα του δειλινού

Κωδικός:
2346
Manufacturer: 
9,79 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7956-23-0
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Δ. Λαζαρόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στη Χρυσοβίτσα Αστακού. Έβγαλε τις 6 πρώτες τάξεις του 8ταξίου Γυμνασίου κατ’ ιδίαν διδαχθείς στο Αγρίνιο και φοίτησε τις δύο τελευταίες τάξεις στο Ε' Γυμνάσιο αρρένων Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των Πτυχιούχων της. Σταδιοδρόμησε ως Λογιστής, Διευθυντής Λογιστηρίων ιδιωτικών επιχειρήσεων, Ανωνύμων Εταιρειών. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρίας.
Προσέφερε τις υπηρεσίες του, επί σειρών ετών, στην Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών από τη θέση του Γεν. Γραμματέα. Επίσης επί μία εξαετία είχε την επιμέλεια της ύλης και ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού της "Παρουσία".
Ξεκίνησε ως ποιητής, τελειώνοντας το Γυμνάσιο, αλλά παρουσιάστηκε στα γράμματα ακολουθώντας τον πεζό λόγο. Κάποια από τα έργα του παρουσιάζουν σπονδυλωτή γραφή, όπου συναντώνται όλα τα είδη του λόγου: αφήγηση, διήγηση, χρονικό, μαρτυρία, λαογραφία.
Έργα του συγγραφέα Πάνου Λαζαρόπουλου είναι:
"Η Αντίσταση ανάμεσα στο χθες και στο αύριο", "Η μεγάλη γύρα", "Η Πορφύρα του δειλινού", η ποιητική συλλογή "Λαχτάρες αλαργινές", "Τα πρόσωπα του φεγγαριού" (νουβέλες), "Στο δρόμο της μέλισσας" (διηγήματα), "Περπατώντας και Παραπλέοντας το Άγιο Όρος" (ταξιδιωτικό), "Το Σταυροδρόμι του Ελληνισμού" (Ιστορική μελέτη) και "Ιστορικές αντιφάσεις" (Ιστορική μελέτη).
Συνεργάζεται με περιοδικά, με εφημερίδες κι έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια. Επίσης ασχολείται και με την κριτική βιβλίου.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7956-23-0
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο