Product

Η προβολή των ασιατικών θρησκειών εις την Δύσιν

Product

Η προδομένη (από τους χριστιανούς) Εκκλησία μας

Η προγραμματική βάση της σερβικής εθνικής πολιτικής τον 19ο και 20ο αι. το nacertanije του Ηλία Γκαράσανιν

Κωδικός:
76288
Manufacturer: 
Description: 

Το 1844 ο μεγάλος Σέρβος πολιτικός Ηλίας Γκαράσανιν συνέταξε ένα μυστικό έγγραφο για την μελλοντική ανάπτυξη και τα όρια του σερβικού κράτους. Το έγγραφο αυτό, γνωστό ως "Nacertanije" καθόριζε με αυστηρή λογική και νηφαλιότητα, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες, το πλαίσιο της μελλοντικής Σερβίας. Το "Nacertanije" αποτέλεσε την προγραμματική βάση της σερβικής εξωτερικής πολιτικής μέχρι το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

11,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το 1844 ο μεγάλος Σέρβος πολιτικός Ηλίας Γκαράσανιν συνέταξε ένα μυστικό έγγραφο για την μελλοντική ανάπτυξη και τα όρια του σερβικού κράτους. Το έγγραφο αυτό, γνωστό ως "Nacertanije" καθόριζε με αυστηρή λογική και νηφαλιότητα, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες, το πλαίσιο της μελλοντικής Σερβίας. Το "Nacertanije" αποτέλεσε την προγραμματική βάση της σερβικής εξωτερικής πολιτικής μέχρι το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Με την ίδρυση του "Βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων" το 1918 φάνηκε να εκπληρώνεται η "διαθήκη" του Ηλία Γκαράσανιν. Το πρόβλημα των εξωτερικών ορίων της Σερβίας φαινόταν λυμένο και δεν ετέθη ξανά στην περίοδο 1918-1980, εφόσον η Σερβία αποτελούσε τμήμα της Γιουγκοσλαβίας. [...]
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-288-098-8
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μ. Κατσααροπούλου είναι Επίκουρη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ασχολείται με θέματα που αφορούν κυρίως την ιστορία της Σερβίας και των άλλων Νοτιοσλαβικών λαών.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-288-098-8
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο