Product

Η πρόκληση

Product

Η πρόκληση να είμαστε γονείς

Η πρόκληση

Κωδικός:
122907
Description: 

Το μπάσκετ και ο αθλητισμός ήταν οι κύριοι παράγοντες που στην ουσία με οδήγησαν να πάρω την απόφαση και να δεχτώ την τιμητική για μένα πρόταση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η επί δεκαετίες ερασιτεχνική μου ενασχόληση με ένα σπορ που από τεχνικής πλευράς αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια με μπάλα αναγορεύτηκε σε ύψιστο καθήκον επίσης ενός απαιτητικού ρόλου σαν αυτόν του πλέι-μέικερ: το ρόλο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχα κοντά μου ούτε κάποιον προπονητή που διψάει για νίκη, ούτε κάποιο συμπαίκτη να μου δώσει πάσα.

21,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το μπάσκετ και ο αθλητισμός ήταν οι κύριοι παράγοντες που στην ουσία με οδήγησαν να πάρω την απόφαση και να δεχτώ την τιμητική για μένα πρόταση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η επί δεκαετίες ερασιτεχνική μου ενασχόληση με ένα σπορ που από τεχνικής πλευράς αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια με μπάλα αναγορεύτηκε σε ύψιστο καθήκον επίσης ενός απαιτητικού ρόλου σαν αυτόν του πλέι-μέικερ: το ρόλο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχα κοντά μου ούτε κάποιον προπονητή που διψάει για νίκη, ούτε κάποιο συμπαίκτη να μου δώσει πάσα. Έπαιξα για τρία χρόνια και τρεις μήνες "μαν του μαν" με τον εαυτό μου...
Subtitle: 
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρασκήνια ποδοσφαίρου: Απογείωση του μπάσκετ: "Ξεχασμένη Αττική"
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4560-0
Book pages: 
315
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Έξαρχος γεννήθηκε το 1948 στην Πάτρα. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Αθήνα (Κυψέλη). Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το πτυχίο του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, φοιτητριών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Από τα μαθητικά του χρόνια είχε ενεργό συμμετοχή στο χώρο του Basket όπου διακρίθηκε για τις επιδόσεις του με συνέπεια να κληθεί δύο φορές για να συμμετάσχει στην Εθνική Νέων, ενώ ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκδηλώσει οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, ΗΡΑΚΛΗΣ, και ΕΣΠΕΡΟΣ, σε μια περίοδο όμως όπου ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ασλανίδης είχε απαγορεύσει τις μεταγραφές και των Φοιτητών. Παράλληλα με την 28ετή του σταδιοδρομία στη ΔΕΗ ασχολήθηκε με την νεολαία και τον Αθλητισμό αποκτώντας δίπλωμα προπονητή Basket. Το 1992 ίδρυσε στα Βριλήσσια Ομάδα Basket O.K.A.B που έχει Ανδρική Ομάδα ( Β' Αθηνών ) και Γυναικεία Ομάδα (Β' Αθηνών) και είναι έκτοτε πρόεδρος της.
18/01/2001: Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με απόφαση του Πρωθυπουργού Κ.Σημίτη και του Υπουργού Πολιτισμού Ε.Βενιζέλου.
1997-2001: Εκλέγεται δύο φορές Πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ).
2000: Εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Περιφερειακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στην οποία συμμετέχουν 13 Ομοσπονδίες των Βαλκανικών Χωρών και της Ν.Α Ευρώπης και στην οποία εκπροσωπούνται 600.000 Εργαζόμενοι.
1999: Στο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο στη Ν.Αφρική, εξελέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, στην Ενέργεια και στα Ορυχεία (ICEM) που αριθμεί 540 οργανώσεις από όλο τον κόσμο
1994 -1996: Χρημάτισε ως μέλος και ως αντιπρόεδρος στα Μεταλλεία Βωξιτών Ελευσίνας.
1992 -1996: Γενικός Γραμματέας (1992) και Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ (1993 -1996).

Subtitle: 
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρασκήνια ποδοσφαίρου: Απογείωση του μπάσκετ: "Ξεχασμένη Αττική"
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4560-0
Book pages: 
315
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο