Product

Η πόλη της Σάμου

Product

Η πόλη της τραγουδιστής φλόγας

Η πόλη της Σμύρνης

Κωδικός:
66411
Product Categories: 
Manufacturer: 
Description: 

"... κατά κανόνα τα περί Σμύρνης αφορούν την περίοδο των πενήντα-εξήντα χρόνων μέχρι το 22: Για την κατοπινή περίοδο δεν θέλουμε ίσως να ξέρουμε τι έγινε -και κυρίως πώς- με την ουτοπία μας, η Σμύρνη είναι κάτι σαν "freeze frame" σε εκείνη την εποχή.

26,87 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"... κατά κανόνα τα περί Σμύρνης αφορούν την περίοδο των πενήντα-εξήντα χρόνων μέχρι το 22: Για την κατοπινή περίοδο δεν θέλουμε ίσως να ξέρουμε τι έγινε -και κυρίως πώς- με την ουτοπία μας, η Σμύρνη είναι κάτι σαν "freeze frame" σε εκείνη την εποχή. Όμως αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται ακριβώς στο να επιχειρήσουμε να συμπληρώσουμε όσο μπορούμε και σε ολόκληρο το χρονικό εύρος εκείνο τον τετραδιάστατο χάρτη του μυαλού, το χάρτη δηλαδή που μας συνοδεύει νοερά και ξεδιπλώνεται με την πρώτη ζήτηση όταν πρόκειται για πόλεις με τις οποίες έχουμε αποκτήσει την οικειότητα της κατανόησης..."
Subtitle: 
Από την ουτοπία στον τόπο
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7901-29-0
Book pages: 
245
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κυριάκος Τσαγκρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 από Σμυρναίους γονείς. Σπούδασε αρχιτέκτονας στο ΕΜΠ από όπου αποφοίτησε το 1972 και στη συνέχεια εργάσθηκε σε ελληνικές και ξένες εταιρείες σαν μελετητής κτιρίων ή πολεοδομικών συνόλων στο Ιράν, το Ιράκ, την Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα. Από το 1985 και μετά διατηρεί μελετητικό γραφείο στην Αθήνα. Έχει ταξιδέψει και έχει επισκεφθεί πολλές χώρες και πόλεις σε όλες τις ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής.

Subtitle: 
Από την ουτοπία στον τόπο
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7901-29-0
Book pages: 
245
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο