Product

Η σιωπή των βιβλίων

Product

Η σιωπή των ζώων

Η σιωπή των δακρύων

Κωδικός:
82434
Manufacturer: 
Description: 

Ο δρόμος της Ερήμου, καθώς και η προσευχή που συνοδεύεται από δάκρυα, αποτελεί ένα μυστήριο κι ένα ακανθώδες πρόβλημα που προκαλεί τον μέσο αναγνώστη... Κι όμως, αν θέλουμε να οικοδομηθούμε από τις αξίες του, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, η αμηχανία μας απέναντι στην άσκηση της Ερήμου δεν χρειάζεται να μας οδηγήσει ούτε στην άλογη άρνηση αλλά ούτε και στην άμετρη προσκόλληση.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο δρόμος της Ερήμου, καθώς και η προσευχή που συνοδεύεται από δάκρυα, αποτελεί ένα μυστήριο κι ένα ακανθώδες πρόβλημα που προκαλεί τον μέσο αναγνώστη... Κι όμως, αν θέλουμε να οικοδομηθούμε από τις αξίες του, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, η αμηχανία μας απέναντι στην άσκηση της Ερήμου δεν χρειάζεται να μας οδηγήσει ούτε στην άλογη άρνηση αλλά ούτε και στην άμετρη προσκόλληση. Η νηφάλια προσέγγιση θα μας δώσει το περιθώριο να λειτουργήσουμε στη ζωή μας τις αξίες αυτές που, αν και προέρχονται από έναν άλλο τρόπο ζωής ή μια μακρινή εποχή, δεν παύουν να είναι δείκτες πνευματικής πορείας και στις μέρες μας, ιδιαίτερα για όσους από μας ζούμε στην έρημο των πόλεων... Ο συγγραφέας πλαισιώνει τις βιβλικές και πατερικές πηγές του με ένα κείμενο που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη που επιθυμεί και επιμένει να ενισχύσει τον πνευματικό του αγώνα προς τη θέωση με ζωντανά παραδείγματα από τη βιοτή των Αγίων.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-328-214-6
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου, υπηρετεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Γεννήθηκε στην Αυστραλία (1958), ενώ σπούδασε στα Πανεπιστήμια των Αθηνών και της Οξφόρδης. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, όπου ήταν συνιδρυτής της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέα, καθώς και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Συγγραφέας ποικίλων βιβλίων και πολυάριθμων άρθρων σε πολλές γλώσσες γύρω από τους πατέρες της εκκλησίας και της αρχαίας ερήμου, έχει επιμεληθεί τρεις επίσημους τόμους με κείμενα του Οικουμενικού Πατριάρχου (Fordham University Press, 2010-2012).

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-328-214-6
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο