Product

Η σκληρή βροχή

Product

Η σκόνη της ημέρας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας

Κωδικός:
141520
Manufacturer: 
Description: 

Η παρούσα μελέτη αποτελεί μια απόπειρα κατανόησης της χρόνιας ασθένειας ως κοινωνικού-ψυχολογικού φαινομένου, το οποίο επιδρά καταλυτικά στην αυτοαντίληψη και τον συναισθηματικό βίο των ασθενών. Μέσα από την παράθεση προσωπικών ιστοριών ασθενών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, γίνεται μια προσπάθεια να καταγραφούν οι σημαντικότερες συνέπειες για την αντίληψη του εαυτού στο πλαίσιο μιας χρόνιας ασθένειας, κυρίως όπως αυτές γίνονται αντιληπτές από την υποκειμενική σκοπιά του πάσχοντος.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα μελέτη αποτελεί μια απόπειρα κατανόησης της χρόνιας ασθένειας ως κοινωνικού-ψυχολογικού φαινομένου, το οποίο επιδρά καταλυτικά στην αυτοαντίληψη και τον συναισθηματικό βίο των ασθενών. Μέσα από την παράθεση προσωπικών ιστοριών ασθενών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, γίνεται μια προσπάθεια να καταγραφούν οι σημαντικότερες συνέπειες για την αντίληψη του εαυτού στο πλαίσιο μιας χρόνιας ασθένειας, κυρίως όπως αυτές γίνονται αντιληπτές από την υποκειμενική σκοπιά του πάσχοντος. Περιγράφονται οι πρακτικές της συναισθηματικής διαχείρισης στο πλαίσιο της χρόνιας ασθένειας και ταυτόχρονα παρουσιάζονται οι κυριότερες αντιλήψεις, όσο και οι πρακτικές δράσεις, που ενεργοποιούνται από τους ασθενείς, ώστε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες διαβίωσής τους. Η έρευνα καθοδηγείται πρωταρχικώς από τις θεωρήσεις της κοινωνιολογικά προσανατολισμένης κοινωνικής ψυχολογίας, ώστε να συσχετιστούν οι αντιλήψεις και οι δράσεις των πασχόντων με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και τα κοινωνικά τους χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα όμως η έρευνα επιδίωξε την κατανόηση της χρόνιας ασθένειας και ως μια εξατομικευμένης κατάστασης που πλήττει προσωπικά το άτομο. Γι' αυτό, η οπτική της τροφοδοτείται και από τα ερευνητικά και θεωρητικά δεδομένα τόσο της γνωστικής ψυχολογίας, ως προς τις γνωστικές δομές και λειτουργίες του ατόμου, όσο και άλλων τομέων της ψυχολογίας που σχετίζονται με τα κίνητρα των ατόμων για τη διατήρηση της θετικής τους αυτοεικόνας, με την έννοια της αυτοεκτίμησης, αλλά και με θεωρήσεις που αφορούν την έγερση και τη λειτουργία των συναισθημάτων.
Subtitle: 
Κοινωνιολογικές και ψυχολογικές παράμετροι
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-8392-65-9
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Ραβάνης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2006 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τη διαμόρφωση της αυτοαντίληψης στα άτομα με χρόνια και αναπηρική ασθένεια, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για θέματα υγείας, αλλά και για την παραβατικότητα. Το 2007 δίδαξε στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοθικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με βασικό αντικείμενο τη συγκρότηση της κοινωνικής ταυτότητας των επιστημόνων της υγείας.

Subtitle: 
Κοινωνιολογικές και ψυχολογικές παράμετροι
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-8392-65-9
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο