Product

Η στίξη καθρέφτης του εκφραστικού ηχοχρώματος

Product

Η στίξη των ημερών

Η στίξη στη γραπτή επικοινωνία

Κωδικός:
99668
Manufacturer: 
Description: 

Όσοι ασχολούνται συστηματικά με το γραπτό λόγο διαπιστώνουν καθημερινά ότι στα κείμενα της σύγχρονης γραπτής επικοινωνίας κυριαρχεί ή η αυθαιρεσία στη χρήση των σημείων στίξης ή, το χειρότερο, η πλήρης απουσία της στίξης.

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όσοι ασχολούνται συστηματικά με το γραπτό λόγο διαπιστώνουν καθημερινά ότι στα κείμενα της σύγχρονης γραπτής επικοινωνίας κυριαρχεί ή η αυθαιρεσία στη χρήση των σημείων στίξης ή, το χειρότερο, η πλήρης απουσία της στίξης. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να παρουσιάσει από μια διαφορετική οπτική τη χρήση της στίξης στο γραπτό λόγο. Μελετώντας το ρόλο των σημείων στίξης σε ποικίλες μορφές σύγχρονων κειμένων οδηγεί το χρήστη της γλώσσας να αντιληφθεί ότι τα σημεία στίξης δεν είναι περιττά ή ενοχλητικά σημεία του γραπτού λόγου, αλλά συστατικό στοιχείο μιας ποιοτικής γραπτής επικοινωνίας.
Subtitle: 
Οδηγός για όσους μελετούν, διδάσκουν και επιμελούνται ποικίλα είδη κειμένων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2743-7
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άρης Γιαβρής γεννήθηκε στο Κερατσίνι του Πειραιά. Σπούδασε Νέα Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1978 διδάσκει στον "Ηράκλειτο" το μάθημα της Έκθεσης-Έκφρασης. Στο συγγραφικό του έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται βιβλία σχετικά με το αντικείμενο διδασκαλίας του. Μερικές από τις δημοσιεύσεις του είναι: "Γραμματική: Δέκα Μύθοι και μία Αλήθεια" (ανακοίνωση στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Γραμματισμό στα Βαλκάνια, Πάτρα 26-28 Νοεμβρίου 1999), "Προσέγγιση των εννοιών και του λεξιλογίου των μαθημάτων της Μέσης Εκπαίδευσης με βάση τη Θεωρία των Διακριτών Ομάδων" (σε συνεργασία με τον Σαράντο Ψυχάρη, στο περιοδικό "Νέα Παιδεία"), ενώ έχει επίσης ασχοληθεί με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης. Από το 1998, ο Άρης Γιαβρής είναι μέλος της International Reading Association.

Subtitle: 
Οδηγός για όσους μελετούν, διδάσκουν και επιμελούνται ποικίλα είδη κειμένων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2743-7
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο