Product

Η συμβολική σχέση με τον χώρο

Product

Η συμβολική του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου

Η συμβολική τεκτονική

Κωδικός:
34697
Manufacturer: 
Description: 

Στηριζόμενος σε μια από τις πιο παλιές πνευματικές θέσεις του τεκτονισμού που είναι η ανεπιφύλακτη απόρριψη της αυθεντίας και με οδηγό την τεκτονική άνευ ορίου έρευνα, ο συγγραφεύς στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνει διαλεγμένες τεκτονικές του ομιλίες, που προέκυψαν από δεκαπενταετή του έρευνα πάνω στους τεκτονικούς συμβολισμούς και θέματα και πολλές αφορούν λεπτομέρειες του 2ου και 3ου συμβολικού βαθμού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στηριζόμενος σε μια από τις πιο παλιές πνευματικές θέσεις του τεκτονισμού που είναι η ανεπιφύλακτη απόρριψη της αυθεντίας και με οδηγό την τεκτονική άνευ ορίου έρευνα, ο συγγραφεύς στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνει διαλεγμένες τεκτονικές του ομιλίες, που προέκυψαν από δεκαπενταετή του έρευνα πάνω στους τεκτονικούς συμβολισμούς και θέματα και πολλές αφορούν λεπτομέρειες του 2ου και 3ου συμβολικού βαθμού. Όπως και ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει, το βιβλίο αυτό δεν είναι "παρά μια απλή σειρά προσωπικών ερωτημάτων, σε ελάσσονα τόνο, όπως ταιριάζει στο ύψος των προβλημάτων και στην μικρότητα του τεχνίτη".
Publications Date: 
1993
Book pages: 
217
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεοδόσης Π. Τάσιος γεννήθηκε στην Καστοριά, στις 22 Ιανουαρίου 1930, και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής. Είναι ομότιμος καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ακαδημαϊκός και συγγραφέας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 1948 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και στο ΕΜΠ. Στη συνέχεια, υπηρέτησε ως υπολοχαγός στο σώμα του Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού. Το 1958 αναγορεύθηκε διδάκτορας και στη συνέχεια επιμελητής, έκτακτος μόνιμος καθηγητής (1964) και τακτικός καθηγητής του ΕΜΠ (1969). Έχει διδάξει επίσης στα πανεπιστήμια της Βαγδάτης (1979), Τονγκζί της Σαγκάης (Tongji University, 1982), στο Διεθνές Κολέγιο Επιστημών των Κατασκευών (College International des Sciences de Construction, 1979-1989), στο Πανεπιστήμιο της Ναντζίν και στο Πανεπιστήμιο της Παβίας (1986). Είναι επίτιμος διδάκτωρ των εξής πανεπιστημίων: Ναντζίν, Λιέγης, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει τιμηθεί με μετάλλιο από την Αμερικανική Εταιρεία Σκυροδέματος (American Concrete Society) και με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων. Επίσης, έχει τιμηθεί με το τίτλο του μέλους της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο (2004) και έχει διατελέσει επίτιμος πρόεδρος της Ευρωδιεθνούς Επιτροπής Σκυροδέματος (CEB, 1988), επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εργαστηρίων και Υλικών (RILEM, 1989), επίτιμο μέλος της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας (CIAS, 1998), επίτιμο μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (1999) και της Ελληνικής Εταιρίας Ορολογίας (2008). Στις 12 Ιουνίου 2009, το ΤΕΕ τον τίμησε σε ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή του, και εξέδωσε τιμητικό τόμο αφιερωμένο στο έργο του. Ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα, ο Θεοδόσης Τάσιος παραχωρεί αρκετά συχνά συνεντεύξεις στον Τύπο και γράφει στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", καθώς και σε έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, λαμβάνει συχνά μέρος στη διοργάνωση συναντήσεων για θέματα παιδείας, ιστορίας και πολιτισμού. Υπήρξε συνδιοργανωτής της έκθεσης για την "Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία", που παρουσιάστηκε σε πόλεις της Ελλάδας και στη Γερμανία. Έχει συγγράψει περισσότερα από δεκατέσσερα βιβλία, σε θέματα κατασκευών και σκυροδέματος, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παιδείας, ανθρωπισμού, τεκτονισμού, περιβάλλοντος, κ.ά. Το 2012 οι επιφυλλίδες του στο "Βήμα" εκδόθηκαν σε τόμο από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Publications Date: 
1993
Book pages: 
217
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο