Product

Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση

Product

Η συμβουλευτική στην κοινωνική εργασία

Η συμβουλευτική στην κοινωνική εργασία

Κωδικός:
67500
Description: 

Οι δεξιότητες επικοινωνίας και οι τεχνικές συνέντευξης και παρέμβασης είναι ο κορμός της κοινωνικής εργασίας. Το βιβλίο αυτό, επιχειρεί να σκιαγραφήσει επιλεκτικά ορισμένες θεωρητικές προσεγγίσεις προτείνοντας ένα ολιστικό μοντέλο συμβουλευτικής. Η παρουσίαση και η ανάλυση περιπτώσεων, τα αποσπάσματα από συνεντεύξεις και η υποδειγματική χρήση δεξιοτήτων επικοινωνίας και τεχνικών παρέμβασης, αποτελούν ένα υλικό για συζήτηση και ανάλυση. Στόχος δεν είναι να "επιβάλλει" ένα τρόπο συνέντευξης, αλλά αντίθετα να τον θέσει υπό εξέταση και προβληματισμό...

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι δεξιότητες επικοινωνίας και οι τεχνικές συνέντευξης και παρέμβασης είναι ο κορμός της κοινωνικής εργασίας. Το βιβλίο αυτό, επιχειρεί να σκιαγραφήσει επιλεκτικά ορισμένες θεωρητικές προσεγγίσεις προτείνοντας ένα ολιστικό μοντέλο συμβουλευτικής. Η παρουσίαση και η ανάλυση περιπτώσεων, τα αποσπάσματα από συνεντεύξεις και η υποδειγματική χρήση δεξιοτήτων επικοινωνίας και τεχνικών παρέμβασης, αποτελούν ένα υλικό για συζήτηση και ανάλυση. Στόχος δεν είναι να "επιβάλλει" ένα τρόπο συνέντευξης, αλλά αντίθετα να τον θέσει υπό εξέταση και προβληματισμό... Απευθύνεται σε φοιτητές κοινωνικής εργασίας και συμβουλευτικής και σε επαγγελματίες που καθημερινά μοχθούν για να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τους εξυπηρετούμενους.
Subtitle: 
Δεξιότητες επικοινωνίας και τεχνικές παρέμβασης
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-401-001-8
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αγάπη Κανδυλάκη σπούδασε Κοινωνική Εργασία (ΤΕΙ Ηρακλείου) και Κοινωνιολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Μ.Α. σε Κοινωνική και Κοινοτική εργασία και διδακτορικό τίτλο Ph.D από το Πανεπιστήμιο του Bradford (Μεγ. Βρετανία). Εργάστηκε ως Λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Portsmouth (Μεγ. Βρετανία) (1993-1995) και στο Κολλέγιο του Bradford and Ilkley (Μεγ. Βρετανία) (1992-1993) και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ της Αθήνας και στο Τμήμα Συμβουλευτικής της ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ. Εργάστηκε επίσης στην Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου ΚΑΤ και στα Γραφεία Κοινωνικής Μέριμνας του ΙΚΑ Πειραιά και Ρεθύμνου. Σήμερα είναι Λέκτορας Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εξειδικευτεί στην ατομική και την ομαδική συμβουλευτική, καθώς και στην οικογενειακή θεραπεία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και αγγλόφωνα περιοδικά πάνω στη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, στη χρήση της ποιοτικής μεθοδολογίας της έρευνας στην κοινωνική εργασία, καθώς και στην πολυπολιτισμικότητα και τον αντιρατσισμό.

Subtitle: 
Δεξιότητες επικοινωνίας και τεχνικές παρέμβασης
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-401-001-8
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο