Product

Η συνωμοτική δράση του Ρήγα Βελεστινλή

Product

Η Σύρος κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και λίγο πριν και λίγο μετά

Η συνωνυμία

Κωδικός:
85389
Αuthor: 
Description: 

Με διεισδυτική ματιά η Λαχίρι αποκαλύπτει όχι μόνο την καθοριστική δύναμη των ονομάτων και των προσδοκιών που μας φορτώνουν οι γονείς μας, αλλά και τα μονοπάτια μέσα από τα οποία αργά, μερικές φορές επώδυνα, κατορθώνουμε να βρούμε, να ορίσουμε τον εαυτό μας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με διεισδυτική ματιά η Λαχίρι αποκαλύπτει όχι μόνο την καθοριστική δύναμη των ονομάτων και των προσδοκιών που μας φορτώνουν οι γονείς μας, αλλά και τα μονοπάτια μέσα από τα οποία αργά, μερικές φορές επώδυνα, κατορθώνουμε να βρούμε, να ορίσουμε τον εαυτό μας. Ένα μυθιστόρημα στο οποίο ξεδιπλώνονται και εμπλουτίζονται όλα τα θέματα της πρώτης συλλογής διηγημάτων της Λαχίρι. "Διερμηνέας ασθενειών", που της χάρισε το βραβείο Πούλιτζερ και τη διεθνή αναγνώριση. Η "Συνωνυμία" παρακολουθεί το ξερίζωμα της οικογένειας Γκανγκούλι από την παραδοσιακή ζωή της Καλκούτας και τη μεταμόρφωσή της σε Αμερικανούς. Μετά το γάμο τους, ο Ασόκα και η Ασίμα Γκανγκούλι εγκαθίστανται στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Ο Ασόκα, εκπαιδευόμενος μηχανολόγος, προσαρμόζεται πιο ομαλά απ' ό,τι η γυναίκα του η οποία αντιστέκεται σε καθετί αμερικανικό και βασανίζεται με τη σκέψη της οικογένειάς της. Όταν γεννιέται ο γιος τους, η αγωνία τους να του βρουν όνομα προδίδει την προσπάθεια να μεταφέρουν παλιά έθιμα στο νέο κόσμο. Φέρνοντας το όνομα ενός Ρώσου συγγραφέα, που του έδωσαν οι Ινδοί γονείς του στη μνήμη μιας παλιάς καταστροφής, ο Γκόγκολ Γκανγκούλι ξέρει μόνο ότι υποφέρει από το βάρος τόσο της κληρονομιάς του όσο και του παράξενου ονόματός του.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-406-747-8
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Τζούμπα Λαχίρι, κόρη Ινδών μεταναστών, γεννήθηκε το 1967 στο Λονδίνο αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Η πρώτη της συλλογή διηγημάτων, "Interpreter of Maladies" (ελλ. έκδ. "Διερμηνέας ασθενειών", Ελληνικά Γράμματα, 2001) κυκλοφόρησε το 1999 και βραβεύτηκε με τα βραβεία Pulitzer-Fiction, Pen/Hemingway και The New Yorker Debut of the Year. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "The Namesake" (ελλ. έκδ. "Η συνωνυμία", Ελληνικά Γράμματα, 2004). Ακολούθησε το 2008 η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της "Unaccustomed Earth", η οποία βραβεύτηκε με το Frank O'Connor International Short Story Award και το Asian American Literary Award και το 2013 το μυθιστόρημα "The Lowland" (ελλ. έκδ. "Εκεί όπου ανθίζουν οι υάκινθοι", Μεταίχμιο, 2014). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και περιλαμβάνονται στις λίστες των μπεστ σέλερ. Ζει μόνιμα στη Ρώμη. Περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και τα βιβλία της περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα http://www.randomhouse.com/kvpa/jhumpalahiri/books.php.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-406-747-8
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο