Product

Η τέχνη του Lap Dancing

Product

Η τέχνη του Pole Dancing

Η τέχνη του Latte Art: 65 σχέδια βήμα προς βήμα για να κατανοήσετε την τέχνη του Latte Art

Κωδικός:
133364
Description: 

Η τέχνη του Latte Art είναι η τεχνική που εφαρμόζει ο επαγγελματίας Barista (παρασκευαστής καφέ), για να διακοσμήσει περίτεχνα τα ροφήματα που σερβίρει.

50,96 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η τέχνη του Latte Art είναι η τεχνική που εφαρμόζει ο επαγγελματίας Barista (παρασκευαστής καφέ), για να διακοσμήσει περίτεχνα τα ροφήματα που σερβίρει. Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε από τους "Coffee Lovers Editors & Trainers" με τίτλο "Η Τέχνη του Latte Art". Στόχος του βιβλίου είναι με απλές ερμηνείες, να εξηγήσει βήμα-βήμα, πως επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός στα ροφήματα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του Latte Art και να συμβάλλει στη δημιουργία και την εξέλιξη μιας νέας διάστασης του Μάρκετινγκ που αφορά τις ανάγκες των σύγχρονων Cafe! Στο βιβλίο παρουσιάζονται συνολικά 65 Σχέδια κυρίως πρωτότυπα αλλά και κλασικά. Η παρουσίασή τους είναι αρκετά μεθοδική για να κατανοήσει και να εφαρμόσει ο οποιοσδήποτε. Κάθε ένα από τα 65 σχέδια αναλύεται σε 8 βήματα και συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, με την επεξήγησή τους. Επίσης στο εσωτερικό του βιβλίου υπάρχει ένα DVD που συμβάλει να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η μέθοδος με την οποία παρασκευάζονται τέτοιου είδους ροφήματα. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες Βaristi, ιδιοκτήτες καφετεριών και γενικά σε όσους σχετίζονται με τους χώρους μαζικής εστίασης και επιθυμούν με αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο να μυηθούν στα μυστικά της Τέχνης του Latte Art. Η τεχνική του latte art συνήθως εφαρμόζεται στον cappuccino, στο συγκεκριμένο όμως βιβλίο έχει προσαρμοστεί σε freddo cappuccino, σοκολάτα, στιγμιαίο καφέ, coffee mix και σε πολλά άλλα ζεστά ή παγωμένα ροφήματα αφού στην Ελλάδα καταναλώνονται τέτοιου είδος ροφήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός από τις πληροφορίες που παρέχει σχετικά με το σχεδιασμό των ροφημάτων, παρέχει πληροφορίες για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία latte art, με την ανάλυση των πρώτων υλών και του εξοπλισμού, την ποιότητά τους, την επεξεργασία τους, αλλά και εξειδικευμένες πληροφορίες που συντελούν στη γνώση, τη χρήση και την αποδοτικότερη εφαρμογή τους.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89853-0-7
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
27χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φώτης Λέφας προσέφερε επί χρόνια στον κόσμο το προϊόν του καφέ ως barista σε διάφορα καταστήματα. Έτσι, διαπίστωσε ότι υπάρχει ένας... μεγάλος θαυμαστός κόσμος γύρω από αυτόν και ένιωσε την πρόκληση να γνωρίσει τα πάντα. Η επαγγελματική του κατάρτιση προέρχεται κυρίως από το εξωτερικό, όπου έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο πλήθος σεμιναρίων, για τις διάφορες μεθόδους εκχύλισης ανά τον κόσμο, cupping, roasting, κ.ά. Από το έτος 2004 ασχολείται με το training επαγγελματιών του χώρου διεξάγοντας σεμινάρια για τον καφέ σε όλη την Ελλάδα, επιπλέον λειτουργεί 2 ½ περίπου χρόνια ένα cafe, το "Cafe da Manha", με έδρα στο κέντρο της Βέροιας. Μαζί με τη Σοφία Μπικουβαράκη, ίδρυσαν τον Ιούνιο του 2007 την εταιρεία "Coffee Lovers Editors & Trainers", με στόχο την επέκταση της δραστηριότητάς τους με αντικείμενο την έρευνα για θέματα του καφέ σε όλο τον κόσμο.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89853-0-7
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
27χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο