Product

Η τέχνη του διαλογισμού

Product

Η τέχνη του ελαιοχρωματιστή

Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση

Κωδικός:
125827
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο "Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής" αποτελεί εισαγωγή στο Εκπαιδευτικό Δράμα (Drama in Education) και αφορά κυρίως το σχεδιασμό σχετικών μαθημάτων. Παρουσιάζει το θεωρητικό πλαίσιο στο οποίο κινείται το Εκπαιδευτικό Δράμα, περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία του σχεδιασμού και περιλαμβάνει 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής.

24,98 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής" αποτελεί εισαγωγή στο Εκπαιδευτικό Δράμα (Drama in Education) και αφορά κυρίως το σχεδιασμό σχετικών μαθημάτων. Παρουσιάζει το θεωρητικό πλαίσιο στο οποίο κινείται το Εκπαιδευτικό Δράμα, περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία του σχεδιασμού και περιλαμβάνει 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής. Πρόκειται για μαθήματα Δράματος που σχεδίασαν φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ με την εποπτεία των συγγραφέων και τα εφάρμοσαν με επιτυχία σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει ένα παιδαγωγικό εργαλείο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε θεατροπαιδαγωγούς, σε φοιτητές θεατρολογίας, δραματικών σχολών, παιδαγωγικών τμημάτων, και γενικά σε όσους ασχολούνται με τη θεατρική αγωγή και αποβλέπουν στην προαγωγή της δημιουργικής εκπαίδευσης.
Subtitle: 
48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-194-9
Book pages: 
398
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Άβρα Αυδή είναι φιλόλογος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο αρχαίο θέατρο και υπηρετεί ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε συστηματικά με το Εκπαιδευτικό Δράμα και με το σχολικό θέατρο, τόσο από την πλευρά της θεωρίας όσο και από την πλευρά της εφαρμογής, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισε από μεταπτυχιακές σπουδές και σχετική έρευνα. Ασχολήθηκε, επίσης, με τη γλωσσική διδασκαλία και συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα των εγχειριδίων "Έκφραση - Έκθεση για το λύκειο". Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για τη γλωσσική διδασκαλία και το Εκπαιδευτικό Δράμα και από το 2001 κ.ε. διδάσκει τα μαθήματα "Δραματοποίηση" και το "Θέατρο στο σχολείο" στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Φιλόλογος, Λόγος και Πράξη, Επίλογος και σε πρακτικά συνεδρίων.

Subtitle: 
48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-194-9
Book pages: 
398
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο