Product

Η τελευταία υπόκλιση

Product

Η τελευταία φάση του Ανατολικού Ζητήματος

Η τελευταία υπόκλιση

Κωδικός:
133846
Description: 

Σε μια ορισμένη χρονική περίοδο της ζωή του ο Σέρλοκ Χολμς αποφασίζει να αποσυρθεί στο Νότιο Ντάουνς για να ασχοληθεί με τη μελέτη των μελισσών πιστεύοντας ότι η περίοδος των περιπετειών του θα έκλεινε οριστικά. Απόφαση που έμελλε να μην πραγματοποιηθεί αφού θα είχε την υπέρτατη τιμή να τον επισκεφτεί στο καταφύγιό του ο πρωθυπουργός αυτοπροσώπως κάνοντας έκκληση στα πατριωτικά του αισθήματα ώστε να ανακαλέσει την απόφασή του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια ορισμένη χρονική περίοδο της ζωή του ο Σέρλοκ Χολμς αποφασίζει να αποσυρθεί στο Νότιο Ντάουνς για να ασχοληθεί με τη μελέτη των μελισσών πιστεύοντας ότι η περίοδος των περιπετειών του θα έκλεινε οριστικά. Απόφαση που έμελλε να μην πραγματοποιηθεί αφού θα είχε την υπέρτατη τιμή να τον επισκεφτεί στο καταφύγιό του ο πρωθυπουργός αυτοπροσώπως κάνοντας έκκληση στα πατριωτικά του αισθήματα ώστε να ανακαλέσει την απόφασή του. Έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη, προκειμένου να εξαρθρώσει ένα δίκτυο κατασκόπων που δρούσε στη χώρα, θα εγκατέλειπε τη ζωή της αγγλικής υπαίθρου και θα βρισκόταν στο Σικάγο σε μια σχολή ειδικής εκπαίδευσης από όπου θα αποφοιτούσε εφοδιασμένος με όλες τις σχετικές γνώσεις αντικατασκοπίας. Από κει κι ύστερα η ξεχωριστή ευφυΐα και η απαράμιλλη ικανότητά του θα τον οδηγούσαν στα ίχνη της μυστικής οργάνωσης και μεθοδικά θα έφτανε κάποια στιγμή και στον Φον Μπορκ, εγκέφαλο των ξένων πρακτόρων. Ωστόσο για τον Σέρλοκ Χολμς αυτή θα ήταν μια πικρή εμπειρία καθώς θα ένιωθε τα φοβερά μηνύματα των καιρών.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-469-151-1
Book pages: 
213
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1859. Σπούδασε ιατρική, την οποία όμως γρήγορα εγκατέλειψε για χάρη της λογοτεχνίας, έχοντας τη φιλοδοξία, αρχικά, να γίνει γνωστός γράφοντας ιστορικά μυθιστορήματα και δοκίμια. Έγραψε διηγήματα και μυθιστορήματα ιστορικά, αστυνομικά, μυστηρίου και αγωνίας, επιστημονικής φαντασίας, ιστορικές μελέτες, καθώς επίσης και ένα δίτομο έργο για τον πνευματισμό. Ήταν όμως ο περίφημος Σέρλοκ Χολμς, που πρωτοεμφανίστηκε στο μυθιστόρημά του "Σπουδή στο κόκκινο", το 1887, που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Ο Ντόιλ επηρεάστηκε από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε και τον Γουίλκι Κόλινς, χρησιμοποίησε όμως επιστημονική μεθοδολογία και τεχνογνωσία για να δημιουργήσει μυθιστορήματα που ικανοποιούν πλήρως τους αναγνώστες, οι οποίοι επιζητούν αληθοφάνεια και δικαίωση του καλού. Το 1902 χρίστηκε ιππότης (λαμβάνοντας τον τίτλο του Σερ). Πέθανε στις 7 Ιουλίου 1930.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-469-151-1
Book pages: 
213
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο