Product

Η τραγωδία της πίστεως

Product

Η τραγωδία της τουρκικής αριστεράς

Η τραγωδία της πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων

Κωδικός:
113837
Manufacturer: 
Description: 

Μιάμιση δεκαετία μετά τη λήξη του Ψυχρού πολέμου, διαμορφωτές πολιτικής και ακαδημαϊκοί προέβλεπαν ότι θα ζούσαμε σε μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας, μια εποχή όπου η δημοκρατία, το ανοιχτό εμπόριο και η αμοιβαία εμπιστοσύνη θα προανήγγειλαν το "τέλος της ιστορίας". Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 διέλυσαν πολλές από αυτές τις ειδυλλιακές αυταπάτες, και το εξαιρετικό νέο βιβλίο του John Mearsheimer εξηγεί γιατί τα οράματα περί αρμονίας παραμένουν ουτοπικά.

35,69 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μιάμιση δεκαετία μετά τη λήξη του Ψυχρού πολέμου, διαμορφωτές πολιτικής και ακαδημαϊκοί προέβλεπαν ότι θα ζούσαμε σε μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας, μια εποχή όπου η δημοκρατία, το ανοιχτό εμπόριο και η αμοιβαία εμπιστοσύνη θα προανήγγειλαν το "τέλος της ιστορίας". Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 διέλυσαν πολλές από αυτές τις ειδυλλιακές αυταπάτες, και το εξαιρετικό νέο βιβλίο του John Mearsheimer εξηγεί γιατί τα οράματα περί αρμονίας παραμένουν ουτοπικά. Ο Mearsheimer σκιαγραφεί έναν άναρχο κόσμο όπου δεν υπάρχει καμία διεθνής εξουσία - ένα σύστημα που εξωθεί τα κράτη να επιζητούν ισχύ και να επιβάλλουν την κυριαρχία τους το ένα εις βάρος του άλλου. Εδώ βρίσκεται η τραγωδία της πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων - ακόμη και κράτη που μπορεί να είναι ικανοποιημένα με το να ζουν ειρηνικά, είναι καταδικασμένα να εμπλέκονται σε έναν ανελέητο αγώνα για ισχύ αν θέλουν να έχουν ελπίδα επιβίωσης. Η ανάλυση του Mearsheimer όχι μόνο αναδεικνύει τα προβλήματα του σύγχρονου διεθνούς συστήματος αλλά επίσης φωτίζει τις στρατηγικές των μεγάλων δυνάμεων που σχετίζονται με αυτά τα προβλήματα. Στις σελίδες του παρόντος βιβλίου οι αναγνώστες θα βρουν κάτι παραπάνω από απλή θεωρία και ιστορία. Ο Mearsheimer εξηγεί μεταξύ άλλων ότι, όπως εξελίσσονται οι διεθνείς σχέσεις μετά τον Ψυχρό πόλεμο στην Ευρώπη και στη Βορειοανατολική Ασία, οι προοπτικές για ειρήνη είναι ζοφερές. Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προορισμένες να διεξαγάγουν έναν έντονο και επικίνδυνο ανταγωνισμό ασφάλειας με μια ανερχόμενη Κίνα, και ότι οι προσπάθειες να εμποδιστούν οι συγκρούσεις μέσω "προσέγγισης" είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7803-39-6
Book pages: 
798
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο John Mearsheimer γεννήθηκε το 1947 στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης. 18 ετών κατετάγη στον στρατό και σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, στο West Point. Μετά την αποφοίτηση του υπηρέτησε ως αξιωματικός της αεροπορίας για πέντε χρόνια, και στη συνέχεια έκανε ανώτερες σπουδές στα Πανεπιστήμια Cornell και University of Southern California, στον τομέα των διεθνών σχέσεων. Από το 1982 είναι καθηγητής πολιτικής επιστήμης και συνδιευθυντής του προγράμματος Διεθνούς Πολιτικής Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Την τριετία 1989-92 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τμήματος. Τα βιβλία του πραγματεύονται θέματα πολιτικής διεθνούς ασφαλείας και θεωρίας διεθνών σχέσεων. Έχει γράψει επίσης πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε ακαδημαϊκά έντυπα όπως το "nternational Security", και σε περιοδικά ευρύτερης κυκλοφορίας όπως το "Atlantic Monthly".

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7803-39-6
Book pages: 
798
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο