Product

Η ύπουλη παγίδα

Product

Η υποχρέωση ανάκλησης ατομικών διοικητικών πράξεων όμοιων με ακυρωθείσα πράξη

Η υποχθόνια απειλή

Κωδικός:
76782
Description: 

Η συνθήκη της Ottawa για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού είναι η πρώτη που κατά το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, απαγορεύει ένα όπλο με πολύχρονη χρήση και καταστροφικά αποτελέσματα. Επικυρωμένη από περισσότερα από τα 2/3 των κρατών, συμπεριλαμβανομένων και σχεδόν όλων των πλέον επηρεασμένων από τις νάρκες, η συνθήκη απαγορεύει τη χρήση, παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά των ναρκών κατά προσωπικού ενώ τα κράτη δεσμεύονται να αυξήσουν τα μέσα για την εκκαθάριση των ήδη υπαρχόντων ναρκοπεδίων και για την στήριξη των θυμάτων.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η συνθήκη της Ottawa για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού είναι η πρώτη που κατά το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, απαγορεύει ένα όπλο με πολύχρονη χρήση και καταστροφικά αποτελέσματα. Επικυρωμένη από περισσότερα από τα 2/3 των κρατών, συμπεριλαμβανομένων και σχεδόν όλων των πλέον επηρεασμένων από τις νάρκες, η συνθήκη απαγορεύει τη χρήση, παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά των ναρκών κατά προσωπικού ενώ τα κράτη δεσμεύονται να αυξήσουν τα μέσα για την εκκαθάριση των ήδη υπαρχόντων ναρκοπεδίων και για την στήριξη των θυμάτων. Μένουν πολλά ακόμη να γίνουν αφού εκατομμύρια ναρκών βρίσκονται ακόμη στο έδαφος ενώ χιλιάδες θυμάτων αναμένουν την κατάλληλη περίθαλψη. Πέντε χρόνια μετά από τις επιτυχημένες διαπραγματεύσεις για την υιοθέτηση της συνθήκης και παρά τα πολλά νέα και σημαντικά θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα, η στήριξη στις υποσχέσεις της συνθήκης παραμένει αμείωτη.
Subtitle: 
Η σύμβαση της Ottawa για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-15-0780-9
Book pages: 
122
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Νομικού Τμήματος. Διδάσκει Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνές Δίκαιο του Περιβάλλοντος και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διεθνούς Δικαίου, μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας, μέλος της International Law Association κ.ά. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα για το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Subtitle: 
Η σύμβαση της Ottawa για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-15-0780-9
Book pages: 
122
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο