Product

Η υπόσχεση της ευτυχίας

Product

Η υπόσχεση της παιδαγωγικής

Η υπόσχεση της παιδαγωγικής

Κωδικός:
68866
Manufacturer: 
Description: 

"Η υπόσχεση της παιδαγωγικής" ταυτίζεται με την ιδέα ότι η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να είναι κτήμα όλων των ανθρώπων και μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής τους. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, οι σημαντικότεροι παιδαγωγοί διατυπώνουν την αισιόδοξη άποψη ότι η ιδέα αυτή είναι δυνατόν να γίνει πραγματικότητα - εάν υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση.

16,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Η υπόσχεση της παιδαγωγικής" ταυτίζεται με την ιδέα ότι η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να είναι κτήμα όλων των ανθρώπων και μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής τους. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, οι σημαντικότεροι παιδαγωγοί διατυπώνουν την αισιόδοξη άποψη ότι η ιδέα αυτή είναι δυνατόν να γίνει πραγματικότητα - εάν υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση. Τι ισχύει, όμως, σήμερα στο εκπαιδευτικό σύστημα; Ποια η σχέση του με την οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού; Τι εμποδίζει την ποσοτική διεύρυνση και την ποιοτική αναβάθμισή του; Πώς μπορεί να μεταρρυθμιστεί ώστε να παρέχει ευτυχία και προοπτική ζωής αντί για άγχος και αδιέξοδα; Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απαντιούνται στο βιβλίο αυτό με επιστημονική γνώση και πολιτική ευαισθησία.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-374-199-Χ
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Τσιάκαλος σπούδασε βιολογία και πήρε το διδακτορικό δίπλωμα της φυσικομαθηματικής σχολής του πανεπιστημίου του Κίελου. Κατόπιν σπούδασε παιδαγωγική και πήρε το διδακτορικό δίπλωμα της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου της Βρέμης. Δίδαξε στα πανεπιστήμια της Βρέμης, του Όλντεμπουργκ και του Ζήγκεν και στην ανώτατη παιδαγωγική σχολή της Ρηνανίας (Άαχεν). Το 1984 εκλέχτηκε καθηγητής της παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα και βιβλία στους τομείς της γενετικής των πληθυσμών, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού, της διδακτικής, της εκπαίδευσης των μειονοτήτων και της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-374-199-Χ
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο