Product

Η φιλοσοφία στην αρχαία Ελλάδα

Product

Η φιλοσοφία στην τραγική εποχή των Ελλήνων

Η φιλοσοφία στην κουζίνα

Κωδικός:
131881
Manufacturer: 
Description: 

Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Είναι άραγε τυχαίο ότι η λατινική λέξη sapere (γνωρίζω) έχει κοινή ρίζα με τη λέξη sapore (γεύομαι) - αλλά και με τη λέξη σοφία; Ή το γεγονός ότι η γλώσσα είναι συγχρόνως το όργανο της γεύσης και της ομιλίας;

15,98 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Είναι άραγε τυχαίο ότι η λατινική λέξη sapere (γνωρίζω) έχει κοινή ρίζα με τη λέξη sapore (γεύομαι) - αλλά και με τη λέξη σοφία; Ή το γεγονός ότι η γλώσσα είναι συγχρόνως το όργανο της γεύσης και της ομιλίας; Οι σελίδες του βιβλίου μάς καλωσορίζουν σε μια αλλόκοτη φιλοσοφική κουζίνα. Τρώγοντας ελιές και ξερά σύκα με τον Πλάτωνα, έχοντας συντροφιά τον Καντ και τον Κίρκεργκορ, καθαρίζοντας πατάτες με τον Βιτγκενστάιν, οι ιδέες αποκτούν γεύση και το φαγητό μια θέση στη φιλοσοφική σκέψη.
Subtitle: 
Μικρή κριτική του μαγειρικού λόγου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8354-93-5
Book pages: 
142
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Φραντσέσκα Ριγκότι είναι καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Λουγκάνο στην Ελβετία. Ανάμεσα στα έργα της συγκαταλέγονται τα "Metafore della politica" (Il Mulino, 1989), "L' onore degli onesti" (Feltrinelli, 1998), "La filosofia delle piccole cose" (Interlinea, 2004).

Subtitle: 
Μικρή κριτική του μαγειρικού λόγου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8354-93-5
Book pages: 
142
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο