Product

Η χιονοδρομία στην Ελλάδα

Product

Η Χιονονιφάδα θέλει να γίνει η νέα Χιονάτη

Η χιονονιφάδα

Κωδικός:
101019
Manufacturer: 
Description: 

Μια χιονονιφάδα ξεκινά να πέφτει δέκα χιλιάδες πόδια πάνω από τη Γη. Το ταξίδι της ξεκινά όταν σχηματίζεται πάγος γύρω από ένα πυρήνα σκόνης και μετά περνά με τη βοήθεια των ανέμων από τα σύννεφα όπου οι κρύσταλλοι εξελίσσονται σε μικρά αστέρια χιονιού. Δεδομένου ότι το βάρος του είναι μηδαμινό, ο χιονοκρύσταλλος μπορεί να κάνει ώρες μέχρι να πέσει, για να προσγειωθεί τελικά σε σημείο που να μπορεί η Patricia Rasmussen να φωτογραφήσει την μυστική, βαθύτερη ομορφιά της.

25,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια χιονονιφάδα ξεκινά να πέφτει δέκα χιλιάδες πόδια πάνω από τη Γη. Το ταξίδι της ξεκινά όταν σχηματίζεται πάγος γύρω από ένα πυρήνα σκόνης και μετά περνά με τη βοήθεια των ανέμων από τα σύννεφα όπου οι κρύσταλλοι εξελίσσονται σε μικρά αστέρια χιονιού. Δεδομένου ότι το βάρος του είναι μηδαμινό, ο χιονοκρύσταλλος μπορεί να κάνει ώρες μέχρι να πέσει, για να προσγειωθεί τελικά σε σημείο που να μπορεί η Patricia Rasmussen να φωτογραφήσει την μυστική, βαθύτερη ομορφιά της. Η χιονονιφάδα είναι ένα εφήμερο, μυστηριώδες έργο τέχνης της φύσης που δεν σταματά ποτέ να μας εντυπωσιάζει. Ο πρώτος επιστήμονας του μεσαίωνα ο οποίος εξέτασε τις χιονονιφάδες εντυπωσιάστηκε τόσο από την εκπληκτική συμμετρία τους που αναρωτήθηκε αν αυτοί οι παγοκρύσταλλοι είχαν ψυχή. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Wilson Bentley, αγρότης από το Βερμόντ, εστίασε τον φωτογραφικό του φακό σε αυτούς τους κρυστάλλους και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην καταγραφή αυτών των χιονονιφάδων. Σήμερα, ο φυσικός από το Καλτέκ, Kenneth Libbrecht, καταγράφει τη δημιουργία του απλού χιονοκρυστάλλου, σημειώνοντας ότι ακόμα και σήμερα, στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πλήρως τον τρόπο της δημιουργίας των χιονονιφάδων. Το μυστήριο παραμένει άλυτο.
Subtitle: 
Η μυστική ομορφιά του χειμώνα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8210-40-2
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
26χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Kenneth Libbrecht μεγάλωσε στη Βόρεια Ντακότα και σπούδασε στο Καλτέκ και στο Πρίνστον, συμπληρώνοντας τις σπουδές του με το διδακτορικό του στη φυσική το 1984. Στη συνέχεια, προστέθηκε στο προσωπικό του Καλτέκ, όπου μέχρι σήμερα είναι καθηγητής Φυσικής και πρόεδρος του φυσικού τομέα. Ο Δρ. Libbrecht έχει εκδώσει πολλά άρθρα σχετικά με αρκετά επιστημονικά θέματα, συμεριλαμβανομένων των ελεύθερων ταλαντώσεων του ήλιου και των αστεριών, των πολύ κρύων ατομικών αερίων, του εντοπισμού της ακτινοβολίας της βαρύτητας και της Μηχανικής της ανάπτυξης των κρυστάλλων. Μένει στη Πασαντίνα με τη σύζυγό του και τα δυό τους παιδιά.

Subtitle: 
Η μυστική ομορφιά του χειμώνα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8210-40-2
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
26χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο