Product

Η χρυσή τομή

Product

Η χρυσή τομή στην αρχαία Ελλάδα

Η χρυσή τομή στη λήψη αποφάσεων

Κωδικός:
93841
Description: 

Χρυσή τομή... Γιατί αυτό το κοινώς παραδεδεγμένο αισθητικώς ωραίο να μην είναι αποτέλεσμα μιας ισορροπίας παραμέτρων; Και αν συμβαίνει αυτό, γιατί πρέπει να αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση και όχι περίπτωση εντασσόμενη σε μια γενικευμένη έκφραση της ισορροπίας στη φύση;

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Χρυσή τομή... Γιατί αυτό το κοινώς παραδεδεγμένο αισθητικώς ωραίο να μην είναι αποτέλεσμα μιας ισορροπίας παραμέτρων; Και αν συμβαίνει αυτό, γιατί πρέπει να αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση και όχι περίπτωση εντασσόμενη σε μια γενικευμένη έκφραση της ισορροπίας στη φύση; Η επίτευξη του τέλειου θα παραμείνει ανεκπλήρωτος πόθος του ανθρώπου, ρεαλιστικός στόχος του οποίου θα πρέπει να είναι η επίτευξη του βέλτιστου. Αυτό καταδεικνύει η μέχρι σήμερα κοπιώδης προσπάθεια για κατάκτηση της απόλυτης γνώσης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μεγάλες επιστημονικές εξελίξεις του 20ού αιώνα έρχονται να βεβαιώσουν, σε πείσμα όσων πίστευε ο Αϊνστάιν, ότι πράγματι «ο θεός παίζει ζάρια» με τη φύση. Παίζει όμως με ζάρια σημαδεμένα. Γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση συγκεκριμένων ισορροπιών, μεταξύ των οποίων η χρυσή τομή φαίνεται να κατέχει προεξάρχουσα θέση. Θέση η οποία μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθείται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων προκειμένου να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για την επίτυξη του βέλτιστου, στα πλαίσια τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.
Subtitle: 
Φιλοσοφική προσέγγιση στη σύγκλιση απόψεων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-406-990-Χ
Book pages: 
123
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Μάρκος Γαδ, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948. Σπούδασε χημικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1971. Εργάστηκε στη βιομηχανία μέχρι το 1976, οπότε διορίστηκε ως μόνιμος υπάλληλος στο τότε Υπουργείο Εμπορίου, νυν Ανάπτυξης. Από τη θέση αυτή είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί και με τα κοινοτικά θέματα, ήδη πριν από την ένταξη της Ελλάδας στην Κοινότητα. Γνωρίζοντας αγγλικά και γαλλικά, ασχολείται και με τη μετάφραση επιστημονικών και κοινοτικών όσο και των θετικών επιστημών. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο. Κατοικεί στο Παλαιό Φάληρο με τη σύζυγο και τους δύο γιούς τους.

Subtitle: 
Φιλοσοφική προσέγγιση στη σύγκλιση απόψεων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-406-990-Χ
Book pages: 
123
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο