Product

Η χωροθέτηση των βιομηχανικών περιοχών στην Ελλάδα και των μεταποιητικών μονάδων μέσα σ' αυτές

Product

Η ψαλτική τέχνη

Η χωροταξία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κωδικός:
127732
Description: 

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την ευρωπαϊκή χωροταξία, δηλαδή το πλέγμα των διαδικασιών, θεσμών και πρακτικών που έχει διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την οργάνωση και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου.

12,46 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την ευρωπαϊκή χωροταξία, δηλαδή το πλέγμα των διαδικασιών, θεσμών και πρακτικών που έχει διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την οργάνωση και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου. Η διαχείριση του ευρωπαϊκού χώρου έχει αναχθεί την τελευταία εικοσαετία σε ιδιαίτερο πεδίο συνεργασίας της Κοινότητας και των κρατών-μελών. Η συνεργασία αυτή αναπτύσσεται σε πολλαπλά επίπεδα (ευρωπαϊκό, διεθνικό, εθνικό, υποεθνικό) και εμπλέκει τόσο τα κοινοτικά όργανα όσο και τις αρχές των κρατών-μελών σε διάφορες βαθμίδες (κεντρικές κυβερνήσεις, περιφερειακές και τοπικές αρχές) αλλά και τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους. Με τη μορφή της αυτή, η ευρωπαϊκή χωροταξία αποτυπώνει ένα «πείραμα» διακυβέρνησης του ευρωπαϊκού χώρου που εξελίσσεται εντός και εκτός του εθνικού κράτους αλλά όχι υπεράνω αυτού. Ένα τέτοιο σύστημα συλλογικής δράσης δεν θίγει τυπικά την αυτονομία των κρατών-μελών στο πεδίο της χωροταξικής αρμοδιότητας, υπεισέρχεται όμως έμμεσα στις ουσιαστικές πτυχές των εθνικών χωροταξικών πολιτικών στο μέτρο που τις επαναπροσδιορίζει υπό το ευρύτερο σύστημα εκούσιων συνεργασιών που αναπτύσσει η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση του ευρωπαϊκού χώρου.
Subtitle: 
Εθνικές πολιτικές και ευρωπαϊκή διακυβέρνηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-02-2164-2
Book pages: 
197
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Γεωργία Γιαννακούρου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης). Επίσης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (υπεύθυνη του Κύκλου Ποιότητας Ζωής), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, συνεργάτις της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004 Α.Ε. και νομικός σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους καθώς και τα βιβλία "Ολυμπιακοί Αγώνες και Δίκαιο" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2001, με την Ε. Τροβά) και "Διαχείριση απορριμμάτων" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2004, με τους Θ. Οικονόμου και Ν. Κ. Χλέπα). Έχει επιμεληθεί το βιβλίο "Η εφαρμογή τον κοινοτικού δικαίου περιβάλλοντος στην Ελλάδα, 1981-2006" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2007, με τους Γ. Κρεμλή και Γλ. Σιούτη).

Subtitle: 
Εθνικές πολιτικές και ευρωπαϊκή διακυβέρνηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-02-2164-2
Book pages: 
197
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο