Product

Η ψυχή των ημερών

Product

Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και η ανάπτυξή της

Η ψυχή των μύθων

Κωδικός:
75227
Manufacturer: 
Description: 

Τι είναι οι μύθοι; Παραμύθια για παιδιά; Αξιόλογα πεδία επιστημονικής έρευνας; Ή προβολές του μαζικού ασυνείδητου, όπως θέλουν οι ψυχολόγοι;
Λάτρης των αρχαίων μύθων όλου του κόσμου, ο Θωμάς Μαστακούρης προτιμά τον ορισμό της καρδιάς:
"Οι μύθοι είναι", λέει, "ιστορίες με ψυχή που μιλούν για αιώνιες αλήθειες', με δυο λόγια απλοί τρόποι κατανόησης του Σύμπαντος, που επηρεάζει αλλά κι επηρεάζεται από τον Άνθρωπο.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι είναι οι μύθοι; Παραμύθια για παιδιά; Αξιόλογα πεδία επιστημονικής έρευνας; Ή προβολές του μαζικού ασυνείδητου, όπως θέλουν οι ψυχολόγοι; Λάτρης των αρχαίων μύθων όλου του κόσμου, ο Θωμάς Μαστακούρης προτιμά τον ορισμό της καρδιάς: "Οι μύθοι είναι", λέει, "ιστορίες με ψυχή που μιλούν για αιώνιες αλήθειες', με δυο λόγια απλοί τρόποι κατανόησης του Σύμπαντος, που επηρεάζει αλλά κι επηρεάζεται από τον Άνθρωπο. Οι έξι διαλεκτοί μύθοι του βιβλίου, απ' όλο τον κόσμο, δεν είναι για παιδά. Οι αλήθειες που εκφράζουν απαιτούν κάποια ωριμότητα. Όμως, αν και πανάρχαιοι μιλούν απ' ευθείας στην καρδιά του σύγχρονου ανθρώπου. Ακριβώς επειδή όλοι οι μύθοι έχουν ψυχή.
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-7239-17-2
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θωμάς Π. Μαστακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά. Είναι δικηγόρος, συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει γράψει πολλά βιβλία και διηγήματα ηρωικής φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας και μεταφυσικής, το παιχνίδι ρόλων στην ομηρική εποχή "Ζωντανά έπη", κι ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο "Το αόρατο στέμμα της σοφίας". Είναι τακτικός αρθρογράφος στο περιοδικό Τρίτο Μάτι και έχει μεταφράσει πάνω από 120 βιβλία, καθώς και πολιτικά άρθρα, ταινίες και δοκίμια.

Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-7239-17-2
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο