Product

Η ψυχαναλυτική ενσυναίσθηση

Product

Η ψυχαναλυτική προσέγγιση της οικογένειας

Η ψυχαναλυτική προσέγγιση της οικογένειας

Κωδικός:
90323
Manufacturer: 
Description: 

Η ψυχαναλυτική θεώρηση της οικογένειας κατέχει μια σημαντική θέση στο στερέωμα των σχολών της οικογενειακής θεραπείας. Η ψυχαναλυτική σχολή οικογένειας διεύρυνε το πεδίο έρευνας των οικογενειακών σχέσεων όχι μόνο διότι έλαβε υπόψη την ασυνείδητη διάσταση στην αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών, αλλά και γιατί, όπως και άλλα ιστορικά μοντέλα, συμπεριέλαβε στην εκτίμησή της τη θεμελιώδη διάσταση της ιστορικότητας των σχέσεων των μελών μιας οικογένειας μεταξύ τους αλλά και κάθε μέλους χωριστά με την οικογένεια προέλευσης.

14,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ψυχαναλυτική θεώρηση της οικογένειας κατέχει μια σημαντική θέση στο στερέωμα των σχολών της οικογενειακής θεραπείας. Η ψυχαναλυτική σχολή οικογένειας διεύρυνε το πεδίο έρευνας των οικογενειακών σχέσεων όχι μόνο διότι έλαβε υπόψη την ασυνείδητη διάσταση στην αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών, αλλά και γιατί, όπως και άλλα ιστορικά μοντέλα, συμπεριέλαβε στην εκτίμησή της τη θεμελιώδη διάσταση της ιστορικότητας των σχέσεων των μελών μιας οικογένειας μεταξύ τους αλλά και κάθε μέλους χωριστά με την οικογένεια προέλευσης. Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται η αποτίμηση της ψυχαναλυτικής σχολής οικογενειακής θεραπείας. Γίνεται αναφορά στην ιστορική αναδρομή του ρεύματος της οικογενειακής θεραπείας εν γένει, προσεγγίζονται οι θεωρητικοί πυλώνες της ψυχαναλυτικής σχολής οικογενειακής θεραπείας, πραγματοποιείται γενική εκτίμηση της οικογένειας και περιγράφεται η θεραπευτική παρέμβαση των κυριότερων εκπροσώπων της προσέγγισης αυτής.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-6622-05-3
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αναστασία Τσαμπαρλή σπούδασε κλινική ψυχολογία στη Γαλλία και κατόπιν εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Grenoble II. Είναι θεραπεύτρια οικογένειας και ζεύγους και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Οικογένειας και Ζεύγους (IAPCF) και της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας (ΕΟΑΟΘ). Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει τα γνωστικά αντικείμενα "Κλινική ψυχολογία" και "Θεωρητική προσέγγιση της οικογένειας". Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την οικογένεια και τις διαφορετικές εκφάνσεις της δυσλειτουργίας της. Έχει ήδη ασχοληθεί ερευνητικά με τις οικογένειες με χρόνιο νόσημα, οικογένειες μεταναστών και οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-6622-05-3
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο