Product

Ημερολόγιο 2009: Τρώγοντας νόστιμα & υγιεινά

Product

Ημερολόγιο 2009: Υπογραφή γυναικών

Ημερολόγιο 2009: Τσάι &… συμπάθεια

Κωδικός:
135086
Manufacturer: 
Description: 

"Μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας του τσαγιού φιλοδοξεί να περιγράψει το παρόν ημερολόγιο με θέμα το πολυσυζητημένο ρόφημα.

"Το τσάι, για το οποίο κάνει λόγο ο Lu Yu ήδη από τον 8ο αιώνα, είναι εκείνο που γνώρισαν οι Κινέζοι σε μορφή συμπιεσμένης γαλέτας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις γαλέτες αυτές, δεύτερης μάλιστα διαλογής, τις αντάλλασσαν με άλογα που τους προμήθευαν οι Θιβετιανοί, οι οποίοι μαγείρευαν το τσάι με αλάτι, κρεμμύδια αλλά και "εξωτικά" μπαχαρικά.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας του τσαγιού φιλοδοξεί να περιγράψει το παρόν ημερολόγιο με θέμα το πολυσυζητημένο ρόφημα. "Το τσάι, για το οποίο κάνει λόγο ο Lu Yu ήδη από τον 8ο αιώνα, είναι εκείνο που γνώρισαν οι Κινέζοι σε μορφή συμπιεσμένης γαλέτας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις γαλέτες αυτές, δεύτερης μάλιστα διαλογής, τις αντάλλασσαν με άλογα που τους προμήθευαν οι Θιβετιανοί, οι οποίοι μαγείρευαν το τσάι με αλάτι, κρεμμύδια αλλά και "εξωτικά" μπαχαρικά. "Η παράδοση της γαλέτας παραμένει έκτοτε ζωντανή και σήμερα παράγεται από τις καλύτερες βιοτεχνίες του Yunnan. Η φημισμένη και υψηλής ποιότητας γαλέτα Meng Hai, που καταναλώνεται σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις, είναι, θα μπορούσε να πει κανείς, το αντικείμενο του πόθου συλλεκτών, ειδημόνων αλλά και κερδοσκόπων, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η αγοραστική αξία της φτάνει την τιμή ενός πολυτελούς αυτοκινήτου" γράφει στη σύντομη εισαγωγή του ο Jean-Marie Verlet, ιδρυτής των καταστημάτων Ο Δρόμος του Τσαγιού στην Ελλάδα. Το τσάι των περιηγητών και των φιλοσόφων, αλλά και εκείνο των σαλονιών, το τσάι της γοητείας και της συμπάθειας περιγράφεται στο ημερολόγιο με την πλούσια εικονογράφηση. Ο αναγνώστης θα πληροφορηθεί τα της αφίξεως του πολύτιμου φύλλου στη Γηραιά Ήπειρο και, μήνα με το μήνα, θα μάθει τα μυστικά που είναι απαραίτητα για να το απολαύσει.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-464-031-3
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
20χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-464-031-3
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
20χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο