Product

Ημερολόγιο του καύσωνα

Product

Ημερολόγιο του σωτήριου έτους 2003

Ημερολόγιο του πολέμου των χοίρων

Κωδικός:
36048
Manufacturer: 
Description: 

Το "Ημερολόγιο του πολέμου των χοίρων" περιγράφει, μέρα με τη μέρα, μια εβδομάδα ανελέητου ανθρωποκυνηγητού στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Θύματα του διωγμού οι ηλικιωμένοι και θύτες οι νέοι, οπαδοί ενός φανταστικού εξτρεμιστικού νεολαιίστικου κινήματος. Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι ήρωες -μια παρέα συνταξιούχων, που αυτοαποκαλούνται "τα παιδιά"- ζουν τη μιζέρια του τρόμου και της αγωνίας, αισθάνονται εξευτελιστικά αδύναμοι, αλλά συγχρόνως δείχνουν μια γενναιότητα, γεμάτη ασυμβίβαστη αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "Ημερολόγιο του πολέμου των χοίρων" περιγράφει, μέρα με τη μέρα, μια εβδομάδα ανελέητου ανθρωποκυνηγητού στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Θύματα του διωγμού οι ηλικιωμένοι και θύτες οι νέοι, οπαδοί ενός φανταστικού εξτρεμιστικού νεολαιίστικου κινήματος. Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι ήρωες -μια παρέα συνταξιούχων, που αυτοαποκαλούνται "τα παιδιά"- ζουν τη μιζέρια του τρόμου και της αγωνίας, αισθάνονται εξευτελιστικά αδύναμοι, αλλά συγχρόνως δείχνουν μια γενναιότητα, γεμάτη ασυμβίβαστη αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Όπως λέει ο Ισίδρο Βιδάλ, ο πρωταγωνιστής του "Ημερολογίου": "...κάθε άνθρωπος στην ιδιωτική του ζωή είναι αποκρουστικά αδύναμος, αλλά επειδή είναι υποχρεωμένος να συμβιβαστεί με τη ζωή και το θάνατο, είναι ταυτόχρονα και γενναίος". Οι εμπειρίες του Casares από τη μοίρα των λαών της Λατινικής Αμερικής εμπνέουν μια ιστορία εφιαλτική. Η δράση των διαβόητων "αποσπασμάτων θανάτου" στην Αργεντινή, μια δεκαετία μετά την έκδοση του "Ημερολογίου", κάνουν το βιβλίο προφητικό. Ωστόσο το βιβλίο δεν είναι απαισιόδοξο. Το χιούμορ και η ανθρώπινη ζεστασιά που αποπνέει το μετατρέπουν σ' ένα μήνυμα αισιοδοξίας και θριάμβου της ζωής και του έρωτα ενάντια στις δυνάμεις της φθοράς και του θανάτου.
Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-7027-19-1
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντόλφο Μπιόυ Κασάρες (1914-1999), αργεντινός γαλλικής καταγωγής, γεννήθηκε και έζησε στο Μπουένος Άιρες. Θεωρείται από τους σημαντικότερους λατινοαμερικάνους συγγραφείς, ενώ ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες τον συγκαταλέγει στους μεγαλύτερους συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα. Έγραψε επτά μυθιστορήματα: "Η εφεύρεση του Μορέλ", 1940, "Σχέδιο διαφυγής", 1945, "Το όνειρο των ηρώων", 1954, "Ημερολόγιο του πολέμου των χοίρων", 1969, "Ύπνος στον ήλιο", 1973, "Οι περιπέτειες ενός φωτογράφου στη Λα Πλάτα", 1985, και "Ένας άνισος πρωταθλητής", 1993, και πολύ περισσότερα διηγήματα, που εκδόθηκαν στις συλλογές: "Η συνωμοσία των ουρανών", 1948, "Η πλευρά της σκιάς", 1962, "Ο μέγας Σεραφείμ", 1967, "Ο ήρωας των γυναικών", 1978, "Εξωφρενικές ιστορίες", 1986, "Η ρώσικη κούκλα και άλλες ιστορίες", 1990, κ.ά. Με το στενό του φίλο, Μπόρχες, συνυπέγραψαν -είτε με τα πραγματικά τους ονόματα, είτε με πομπώδη ψευδώνυμα, προϊόντα παιγνιωδών συνδυασμών προγονικών τους επωνύμων (Ονόριο Μπούστος Ντομέκ, Μπ. Σουάρες Λιντς)- σενάρια, ανθολογίες, αστυνομικές ιστορίες και σπαρταριστές σάτιρες του μοντερνισμού. Δύο χρόνια μετά το θάνατο της αγαπημένης του συντρόφου, της Αργεντινής διηγηματογράφου και ποιήτριας Silvina Ocampo (1903-1993), κυκλοφόρησε η πολύχρονη αλληλογραφία τους, ένα εντυπωσιακό "φρέσκο" του πνευματικού Μπουένος Άιρες ("Ταξιδεύοντας", 1996). Ο Κασάρες τιμήθηκε με το Ανώτατο Βραβείο της Εταιρείας Αργεντινών Συγγραφέων (SADE), το 1975, με το παράσημο της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, το 1989, και με το βραβείο Μιγκέλ ντε Θερβάντες το 1991.

Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-7027-19-1
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο