Product

Θα κλάψει κανείς για τον Μάικελ;

Product

Θα κρατήσει η αγάπη μας

Θα κλείσω τα φώτα

Κωδικός:
141591
Αuthor: 
Description: 

Το 1960 σε ένα σχετικά φιλελεύθερο καθεστώς, πριν την Ισλαμική Επανάσταση, στην πόλη Αμπαντάν του Ιράν κοντά στον Περσικό κόλπο ζει η Κλαρίς με την οικογένειά της. Όπως και η ίδια, όλος ο κοινωνικός περίγυρός της προέρχεται από αρμενικές οικογένειες που ζουν στο Ιράν. Τη βαρετή και επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα της Κλαρίς έρχεται να ταράξει ο νέος γείτονας, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζει μια αδελφή ψυχή.

15,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το 1960 σε ένα σχετικά φιλελεύθερο καθεστώς, πριν την Ισλαμική Επανάσταση, στην πόλη Αμπαντάν του Ιράν κοντά στον Περσικό κόλπο ζει η Κλαρίς με την οικογένειά της. Όπως και η ίδια, όλος ο κοινωνικός περίγυρός της προέρχεται από αρμενικές οικογένειες που ζουν στο Ιράν. Τη βαρετή και επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα της Κλαρίς έρχεται να ταράξει ο νέος γείτονας, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζει μια αδελφή ψυχή. Ο αναγνώστης γίνεται μάρτυρας της εσωτερικής ψυχικής επανάστασης της Κλαρίς, που μέσα από αυτή τη σχέση αρχίζει να συνειδητοποιεί τι την ενοχλεί, τι ανέχεται και τι δεν της αρέσει στη ζωή της. Έτσι ωριμάζει, γίνεται πιο αποφασιστική και θέτει πλέον τα όριά της. Παράλληλα παρακολουθούμε τον τρόπο ζωής μιας συγκεκριμένης μερίδας της ιρανικής κοινωνίας, της κοινότητας των Αρμενίων, με τα χριστιανικά ήθη και έθιμά τους, τα σχολεία, τις εκκλησίες και τις λέσχες τους. Τα μέλη της αρμενικής κοινότητας ήταν πιο προοδευτικά, με μεγαλύτερη οικονομική άνεση και μόρφωση από τους μουσουλμάνους συμπατριώτες τους, οι δε Αρμένισσες απολάμβαναν περισσότερες ελευθερίες, καθώς η ιστορία διαδραματίζεται πριν την επιβολή των περιορισμών του ισλαμικού νόμου, που κυριαρχούν ακόμα και σήμερα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-14-1952-7
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H ιρανοαρμενικής καταγωγής Ζόγια Πίρζαντ γεννήθηκε το 1952 στο Αμπαντάν. Είναι από τις γνωστότερες σύγχρονες συγγραφείς της χώρας της.
Το μυθιστόρημά της "Θα Κλείσω τα Φώτα" γνώρισε τεράστια επιτυχία στην πατρίδα της και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Για το συγκεκριμένο έργο της τιμήθηκε με το βραβείο Houshang Golshiri για το Καλύτερο Μυθιστόρημα της Χρονιάς.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-14-1952-7
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο