Product

Θαλάσσια αρωγή και διάσωση

Product

Θαλάσσια βιολογία

Θαλάσσια βιολογία

Κωδικός:
23930
Αuthor: 
72,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-12-0769-4
Book pages: 
628
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Peter Castro συνειδητοποίησε ότι προοριζόταν να γίνει θαλάσσιος βιολόγος από
τότε που φοιτούσε στο λύκειο, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στις ακτές του Puerto Rico, που είναι η γενέτειρα του. Έλαβε το πτυχίο του στη βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Puerto Rico στη Mayaguez και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Hawai’i στη Manoa, και τα δύο σε περιοχές με θερμές θάλασσες. Η πρώτη του επαφή με τα ψυχρά νερά ήταν το ένα έτος των μεταδιδακτορικών σπουδών του στο Marine Station of Stanford University, στον Κόλπο Montery της Καλιφόρνιας. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής στο California State University στην Pomona.
Έχει επίσης πτυχίο ιστορίας και ιστορίας της τέχνης από το πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, το οποίο, ως δευτερεύουσα απασχόληση, χρειάστηκε 18 χρόνια για να αποκτήσει. Μιλάει καλά πέντε γλώσσες και έχει διδάξει θαλάσσια βιολογία (στα Αγγλικά και τα Ισπανικά) στο Odessa State University στην πρώην Σοβιετική
Ένωση. Ερευνητικά, ειδικεύεται στη βιολογία των καρκινοειδών που συμβιώνουν με κοράλλια και άλλα ασπόνδυλα, μια έρευνα που τον έχει οδηγήσει να επισκεφτεί και να καταδυθεί σε πολλές περιοχές με θερμά νερά.
Έχει επίσης ασχοληθεί ερευνητικά τα τελευταία είκοσι χρόνια με τη συστηματική των καβουριών των βαθιών νερών, κυρίως στο Παρίσι. Έχει επισκεφτεί για ερευνητικούς σκοπούς, τα τελευταία δύο χρόνια, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και τη Βραζιλία. Ο Dr. Castro έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες από την έρευνά του.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-12-0769-4
Book pages: 
628
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο