Product

Θεοί εσμέν

Product

Θεοί και jazz

Θεοί εστέ

Κωδικός:
112643
Manufacturer: 
Description: 

Κραυγάζει ο Θεός στον 81ο Ψαλμό του Δαυίδ: "Εγώ είπα· θεοί έστε καί υιοί Υψίστου πάντες· υμείς δε ως άνθρωποι αποθνήσκετε καί ως εις των αρχόντων πίπτετε". Εάν ο άνθρωπος εγκλωβιστεί σ' έναν υπαρξιακό ορίζοντα φραγμένο με το σίδερο της ιστορικότητας, τότε θα αποστερηθεί του θείου αξιώματος του και θα οδηγηθεί στον θάνατο ως κοινό ιστορικό ον, χωρισμένο από την υπεριστορική πηγή της σημασίας της ύπαρξης. Ο άνθρωπος όμως που ζει στην προοπτική του εσχάτου νοήματος του είναι, δηλαδή ενωμένος με την Αλήθεια, είναι άξιος του θείου αξιώματος του...

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κραυγάζει ο Θεός στον 81ο Ψαλμό του Δαυίδ: "Εγώ είπα· θεοί έστε καί υιοί Υψίστου πάντες· υμείς δε ως άνθρωποι αποθνήσκετε καί ως εις των αρχόντων πίπτετε". Εάν ο άνθρωπος εγκλωβιστεί σ' έναν υπαρξιακό ορίζοντα φραγμένο με το σίδερο της ιστορικότητας, τότε θα αποστερηθεί του θείου αξιώματος του και θα οδηγηθεί στον θάνατο ως κοινό ιστορικό ον, χωρισμένο από την υπεριστορική πηγή της σημασίας της ύπαρξης. Ο άνθρωπος όμως που ζει στην προοπτική του εσχάτου νοήματος του είναι, δηλαδή ενωμένος με την Αλήθεια, είναι άξιος του θείου αξιώματος του... Ποια είναι η σημασία της αλήθειας, και τι σημαίνει φιλαλήθης; Ποια είναι η σημασία της δικαιοσύνης, και τι σημαίνει δίκαιος; Ποια είναι η σημασία της ελευθερίας, και τι σημαίνει ελεύθερος; Ποια είναι η σημασία της ζωής και του ιστορικού γίγνεσθαι; Και βεβαίως, ποια είναι η σημασία της σημασίας, δηλαδή ποια είναι η πηγή της σημασίας; Ποια είναι η διδασκαλία του Χριστού για τα ανωτέρω ερωτήματα, και ποια είναι η σχέση της με τις αντίστοιχες διδασκαλίες των διαφόρων θρησκευμάτων και φιλοσοφημάτων που έχουν αναπτυχθεί στην ιστορία της ανθρωπότητας; Ποια είναι η αληθινή ταυτότητα του Ιησού Χριστού και ποια είναι η σημασία της για την υπαρξιακή ολοκλήρωση του ανθρώπου; Τι σημαίνει Χριστιανός, και ποια είναι η αληθινή ταυτότητα της Εκκλησίας του Χριστού; Το παρόν βιβλίο αποτελεί την απάντηση των ιερώς ησυχαζόντων σ' όλους αυτούς τους προβληματισμούς. Ο Νικόλαος Λάος μας την παρουσιάζει υπό τη μορφή μιας συνοπτικής μελέτης για τη ζωή στην προοπτική του εσχάτου, απευθυνόμενος στον άνθρωπο που αφενός ζει και εκφράζει την προθετικότητα της συνείδησης του μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι και αφετέρου δεν ελπίζει στην ιστορία...
Subtitle: 
Τα αιτήματα της αλήθειας, του δικαίου και της ελευθερίας υπό το φως της θεολογίας του προσώπου
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-286-910-0
Book pages: 
629
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο δρ Νικόλαος Λάος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 2 Ιουλίου 1974. Είναι διεθνώς γνωστός ως ο φιλόσοφος της μεθεξιολογίας, όρο τον οποίο επινόησε και καθιέρωσε για να αναφερθεί σε μια μεγάλη φιλοσοφικοθεολογική σύνθεση την οποία πραγματοποίησε, και η οποία καλύπτει την οντολογία, την επιστημολογία, την ηθική, τη φιλοσοφική ψυχολογία, τη φιλοσοφική θεολογία, τη φιλοσοφία της ιστορίας, τη φιλοσοφία του δικαίου και την πολιτική θεωρία. Το βιβλίο με το οποίο παρουσίασε συστηματικά τη μεθεξιολογία του τιτλοφορείται "Methexiology: Philosophical Theologyand Theological Philosophy for the Deification of Humanity" και εκδόθηκε το 2016 από την εκδοτική εταιρεία Pickwick Publications του εκδοτικού ομίλου Wipf and Stock Publishers (Η.Π.Α.). Η ελληνική μετάφραση αυτού του βιβλίου, φέροντας τον τίτλο "Μεθεξιολογία: Φιλοσοφική Θεολογία και Θεολογική Φιλοσοφία για τη Θέωση της Ανθρωπότητας", πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα και εκδόθηκε το 2017 από τις Εκδόσεις Δίαυλος. Επίσης, ο δρ Νικόλαος Λάος είναι διεθνώς εκδομένος συγγραφέας στα πεδία της διεθνούς πολιτικής, της πολιτιστικής διπλωματίας, της φιλοσοφίας των μαθηματικών και της μαθηματικής ανάλυσης.
Σπούδασε Μαθηματικά, Πολιτική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και αποφοίτησε από το UniversityofLaVerne (Καλιφόρνια) με επαίνους και βραβεία από το Τμήμα Μαθηματικών αυτού του πανεπιστημίου. Στο University of La Verne, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Θεμιστοκλή Μ. Ρασσιά (εταίρου της Royal Astronomical Society του Λονδίνου), διεξήγαγε προχωρημένη έρευνα στη μαθηματική ανάλυση, τη διαφορική γεωμετρία, τη μαθηματική λογική και τη φιλοσοφία της επιστήμης, και συνέγραψε το βιβλίο "Topicsin Mathematical Analysis and Differential Geometry, το οποίο εκδόθηκε το 1998 από τον ακαδημαϊκό εκδοτικό οίκο World Scientific Publishing Co. ως ο τόμος υπ' αριθμ. 24 της έγκριτης Σειράς Καθαρών Μαθηματικών αυτών των εκδόσεων. Εκ παραλλήλου προς τις μαθηματικές σπουδές του στο University of La Verne, παρακολούθησε και, κατόπιν εξετάσεων, ολοκλήρωσε επιτυχώς και τα ακόλουθα μαθήματα: "Πνευματική Ιστορία των Η.Π.Α. από το 1865," "Ανάπτυξη της Αμερικανικής Δημοκρατίας," "Πολιτισμοί του Κόσμου," "Αρχές Κοινωνιολογίας," "Κλασσική Πολιτική Φιλοσοφία," "Αμερικανική Κυβέρνηση και Πολιτική," "Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση και Πολιτική" και "Πολιτική Συμπεριφορά" στο ίδιο πανεπιστήμιο και διεξήγαγε έρευνα στις εφαρμογές της λογικής και των μαθηματικών στη μελέτη διεθνών υποθέσεων. Σεαυτότοπλαίσιο, υνέγραψε το βιβλίο "Theory Construction and Empirical Relevancein International Relations, το οποίο εκδόθηκε στηναγγλική γλώσσα το 2000 από τις Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα. Επέκτεινε την προαναφερθείσα έρευνά του και διατύπωσε μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία της παγκόσμιας τάξης και κοινωνίας με το βιβλίο του "The Metaphysics of World Order: A Synthesis of Philosophy, Theology, and Politics", το οποίο εκδόθηκε το 2015 από την εκδοτική εταιρεία PickwickPublicationsτου εκδοτικού ομίλου Wipfand Stock Publishers (Η.Π.Α.).
Ο δρ Νικόλαος Λάος ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ της Χριστιανικής Φιλοσοφίας από την AcademiaTheolοgica de SanAndres της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μεξικού (Iglesia Ortodoxa Ucraniana en Mexico). Βαθμολογήθηκε με Α σε όλα τα μαθήματα φιλοσοφίας και θεολογίας που περιλαμβάνονταν σε αυτό το διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών.
Έχει διδάξει θεωρία διεθνούς πολιτικής και πολιτική φιλοσοφία στο University of Indianapolis (Athens Campus) και έχει διεξάγει έρευνες στο London Centre of International Relations του University of Kentκαι στο Chatham House (Royal Instituteof International Affairs). Επίσης, έχει αναπτύξει πολύπλευρη ερευνητική και συμβουλευτική δραστηριότητα στα πεδία της νοοπολιτικής, της γεωπολιτικής, της παγκόσμιας ασφάλειας και της πολιτιστικής διπλωματίας, συνεργαζόμενος με διάφορες ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών και ερευνητικούς οργανισμούς διεθνώς.
Στην 26ηΤελετή Περικόσμησης του Grand Prioryof England, Wales, Isleof Manand Channel Islands του Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jerusalem, που έλαβε χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2008, στον ΝαότουΑγίου Βαρθολομαίου στο City του Λονδίνου, ο δρ Νικόλαος Λάος έλαβε τον τίτλο του Ιππότη του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ από τον ανθρωπιστικό και ιπποτικό οργανισμό United Grand Priories of the Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jerusalem, του οποίου οι ανθρωπιστικές δραστηριότητες διατελούν υπό την πατρωνία του λόρδου Robert Balchin, βαρόνου του Lingfield, ο οποίος ανήκει στη συντηρητική παράταξη της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι πρόσθετος πρύτανης του Brunel University. Το 2013, την ημέρα κατά την οποία η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Θεοδοσίου του Κιέβου, ο δρ Νικόλαος Λάος έλαβε τον εκκλησιαστικό τίτλο του hevalier-Grand Profesdel' Ordrede Pauvres Chevaliersdu Christetdes Saints Cyrilleet Methodie από την Α.Μ. τον Μητροπολίτη δρα Δανιήλ (de Jesus Ruiz Flores) Μεξικού και Πάσης Λατινικής Αμερικής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επίσης, στις 8 Μαΐου 2013, ο Σεβασμιώτατος δρ Norman S. Dutton Μητροπολιτικός Αρχιεπίσκοπος της Διεθνούς Αγγλικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας απένειμε στον δρα Νικόλαο Λάο τον τίτλο του Εκκλησιαστικού Δούκα της Βηθφαγής.

Subtitle: 
Τα αιτήματα της αλήθειας, του δικαίου και της ελευθερίας υπό το φως της θεολογίας του προσώπου
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-286-910-0
Book pages: 
629
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο