Product

Θεωρία και πράξη του εκκλησιαστικού δικαίου

Product

Θεωρία και πράξη των εκδόσεων της υστεροβυζαντινής αναγεννησιακής και μεταβυζαντινής δημώδους γραμματείας

Θεωρία και πράξη του ποινικού δικαίου

Κωδικός:
98359
Description: 

Στην ανά χείρας έκδοση η συγγραφεύς συγκεφαλαιώνει την μακρά προσφορά της στον χώρο του Ποινικού Δικαίου, στον οποίο διακρίθηκε ως πανεπιστημιακός διδάσκαλος, δικηγόρος και πολιτικός. Παρέχεται έτσι στον νομικό κόσμο ένα ευσύνοπτο έργο, όπου περιλαμβάνεται το σύνολο του δημοσιευμένου στον νομικό τύπο επιστημονικού της λόγου. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η αναδρομή σε παλαιότερα δημοσιεύματα της κ. Μπενάκη, που εμπλούτισαν την επιστήμη αλλά και την δικαστηριακή πρακτική.

32,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην ανά χείρας έκδοση η συγγραφεύς συγκεφαλαιώνει την μακρά προσφορά της στον χώρο του Ποινικού Δικαίου, στον οποίο διακρίθηκε ως πανεπιστημιακός διδάσκαλος, δικηγόρος και πολιτικός. Παρέχεται έτσι στον νομικό κόσμο ένα ευσύνοπτο έργο, όπου περιλαμβάνεται το σύνολο του δημοσιευμένου στον νομικό τύπο επιστημονικού της λόγου. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η αναδρομή σε παλαιότερα δημοσιεύματα της κ. Μπενάκη, που εμπλούτισαν την επιστήμη αλλά και την δικαστηριακή πρακτική. Ο τόμος διακρίνεται ανά γνωστικό αντικείμενο σε τρία μέρη: Γενικού Ποινικού Δικαίου, Ειδικού Ποινικού Δικαίου - Ειδικών νόμων και Ποινικής Δικονομίας. Περιέχει μελέτες, νομικά ζητήματα, ιδιωτικές γνωμοδοτήσεις και σχόλια στην νομολογία. Η συγγραφεύς με την έκδοση αυτή καταθέτει και την προσωπική της συμβολή στις επίκαιρες πολιτικές και επιστημονικές εξελίξεις με ένα πρωτότυπο άρθρο, στό οποίο μελετάται η επιρροή της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης στο ποινικό δόγμα και η ενδεχόμενη διαμόρφωση ενός "Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου".
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-420-229-4
Book pages: 
492
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο στο πανεπιστήμιο της Βόννης.
Έχει συγγράψει βιβλία σχετικά με το Ποινικό Δίκαιο και έχει ασκήσει τη δικηγορία κυρίως σε ποινικές υποθέσεις.
Είναι εκδότρια και διευθύντρια του νομικού περιοδικού ''Ποινικά Χρονικά'' και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ποινικού Δικαίου.
Από το 1978 είναι καθηγήτρια του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Το 1981, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς στην Α' περιφέρεια της Αθήνας.
Ως βουλευτής ασχολήθηκε με θέματα Δικαιοσύνης, Παιδείας, καθώς και με τα γυναικεία θέματα.
Τον Οκτώβριο του 1996, προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και υπήρξε η πρώτη γυναίκα υποψήφια για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ενώ τον Απρίλιο του 2000, εξελέγη Δ' αντιπρόεδρος.
Το Μάρτιο του 2004, μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, υπήρξε η πρώτη ελληνίδα που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Έχει διατελέσει: Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας (1989), υπουργός Πολιτισμού (1989), Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού (1990-1991), υπουργός Πολιτισμού (1991-1992), υπουργός Δικαιοσύνης (1992-1993).
Είναι παντρεμένη με τον ιστορικό της φιλοσοφίας Λίνο Μπενάκη.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-420-229-4
Book pages: 
492
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο