Product

Θεωρία της λογοτεχνίας

Product

Θεωρία της μετάβασης και σοσιαλιστική εναλλακτική

Θεωρία της λογοτεχνίας και νεοελληνική λογοτεχνική κριτική

Κωδικός:
76218
Manufacturer: 
Description: 

Η σχέση της νεοελληνικής λογοτεχνικής κριτικής με τη θεωρία της λογοτεχνίας είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει, τα τελευταία χρόνια, τους σύγχρονους μελετητές. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος φανερώνουν ότι η αναζήτηση των θεωρητικών τάσεων της λογοτεχνικής μας κριτικής είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερευνητικό πρόβλημα, το οποίο παραμένει ανοιχτό για συστηματική διερεύνηση.

6,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σχέση της νεοελληνικής λογοτεχνικής κριτικής με τη θεωρία της λογοτεχνίας είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει, τα τελευταία χρόνια, τους σύγχρονους μελετητές. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος φανερώνουν ότι η αναζήτηση των θεωρητικών τάσεων της λογοτεχνικής μας κριτικής είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερευνητικό πρόβλημα, το οποίο παραμένει ανοιχτό για συστηματική διερεύνηση. Στόχος της σύντομης αυτής μελέτης είναι η προσπάθεια να επισημανθούν οι θεωρητικοί πυρήνες του κριτικού μας λόγου και να αναζητηθούν οι σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στη θεωρία της λογοτεχνίας και τη λογοτεχνική μας κριτική από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-460-893-2
Book pages: 
138
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Κ. Πεσκετζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1996 είναι διδάκτωρ του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής είναι: "Η διδακτική προσέγγιση του λογοτεχνικού κειμένου σε μαθητές 15-18 ετών στην Ελλάδα, Αγγλία και Γερμανία κατά τη δεκαετία του '80. Σύγκριση διδακτικών προσεγγίσεων". Υπηρετεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων. Επίσης έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σχετικά με τη διδακτική και τη θεωρία της λογοτεχνίας.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-460-893-2
Book pages: 
138
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο