Product

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ

Product

Θεόφραστου χαρακτήρες

Θεόφραστος ο Ερέσιος

Κωδικός:
127738
Description: 

Η χαρά της ζωής στο επίκεντρο της φιλοσοφίας. Η αγάπη προς τις καθημερινές απολαύσεις και τα μεγάλα αινίγματα του σύμπαντος στον πυρήνα της σκέψης ενός από τους σημαντικότερους στοχαστές της Αρχαιότητας, του Τύρταμου από την Ερεσό της Λέσβου· ενός δασκάλου τόσο γλυκόγλωσσου, που ο μεγάλος συνομιλητής και φίλος του Αριστοτέλης αποφάσισε να του δώσει ένα όνομα πιο ταιριαστό στις αρετές του, αποκαλώντας τον Θεόφραστο.

13,69 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η χαρά της ζωής στο επίκεντρο της φιλοσοφίας. Η αγάπη προς τις καθημερινές απολαύσεις και τα μεγάλα αινίγματα του σύμπαντος στον πυρήνα της σκέψης ενός από τους σημαντικότερους στοχαστές της Αρχαιότητας, του Τύρταμου από την Ερεσό της Λέσβου· ενός δασκάλου τόσο γλυκόγλωσσου, που ο μεγάλος συνομιλητής και φίλος του Αριστοτέλης αποφάσισε να του δώσει ένα όνομα πιο ταιριαστό στις αρετές του, αποκαλώντας τον Θεόφραστο. Ο Νορβηγός ιστορικός των ιδεών και καθηγητής Φιλοσοφίας Haakon Smedsvig Hanssen παρουσιάζει με λιτό και ευκρινή τρόπο τη ζωή και τις βασικές πτυχές του έργου του Θεοφράστου, εστιάζοντας στην φιλοσοφική του δραστηριότητα και στη σχέση του με τον Αριστοτέλη, με ιδιαίτερη αναφορά στα σημεία όπου ο Ερέσιος φιλόσοφος διαφοροποιείται από τη σκέψη του Αθηναίου φίλου του, προκαλώντας ή διευρύνοντας την Αριστοτελική φιλοσοφία.
Subtitle: 
Ο φιλόσοφος της χαράς της ζωής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89745-1-8
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Haakon Smedsvig Hanssen, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Agder της Νορβηγίας, έχει επικεντρώσει το επιστημονικό του ενδιαφέρον στην παράδοση του Λυκείου μετά τον Αριστοτέλη.
Μετά από είκοσι περίπου χρόνια καρποφόρου διεθνούς εργασίας για την Εκκλησία και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ανέλαβε, για τις επόμενες δύο δεκαετίες, τα καθήκοντά του ως Καθηγητής Φιλοσοφίας και Ιστορίας.
Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του θητείας ανήγειρε ένα εκπαιδευτικό και ένα ερευνητικό κέντρο στη Λέσβο. Η διεισδυτική και κριτική του ματιά και αφήγηση βασίζεται στο πανεπιστημιακό του υπόβαθρο στην Φιλοσοφία, την Ιστορία, την Θεολογία, την μελέτη διαφόρων Γλωσσών και την Παιδαγωγική.

Subtitle: 
Ο φιλόσοφος της χαράς της ζωής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89745-1-8
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο