Product

Θουκυδίδης

Product

Θουκυδίδης

Θουκυδίδης

Κωδικός:
110078
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Το παρόν βιβλίο είναι μια συνοπτική, πλήρης και ευανάγνωστη εισαγωγή στον Θουκυδίδη, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους στοχαστές όλων των εποχών.

18,86 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο είναι μια συνοπτική, πλήρης και ευανάγνωστη εισαγωγή στον Θουκυδίδη, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους στοχαστές όλων των εποχών. Γιατί ο Θουκυδίδης συνεχίζει να είναι σημαντικός μέχρι και σήμερα; Ο Perez Zagorin απαντά σε αυτό το ερώτημα εξετάζοντας το έργο-ορόσημο του Θουκυδίδη "Ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου", ένα από τα μεγάλα κλασικά έργα του δυτικού πολιτισμού. Όπως εξηγεί, αυτή η ιστορία είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό χρονικό της σύγκρουσης μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης, των δύο υπερδυνάμεων της αρχαίας Ελλάδας τον 5ο αιώνα π.Χ. Είναι επίσης και μια αξιοσημείωτη ιστορία για την πολιτική, τη λήψη αποφάσεων, τη χρήση της ισχύος και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τον πόλεμο άνθρωποι και κοινότητες. Ο Zagorin υποστηρίζει ότι το έργο έχει διαχρονικό ενδιαφέρον λόγω της εξαιρετικής διάνοιας που έφερε ο Θουκυδίδης στη συγγραφή της ιστορίας και λόγω της πρωτοτυπίας της διεισδυτικότητας, του εύρους και της έντασης της προοπτικής που χαρακτηρίζουν την αφήγησή του. [...]
Subtitle: 
Μία πλήρης εισαγωγή για όλους τους αναγνώστες
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7803-38-8
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Perez Zagorin είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας στην έδρα Joseph C. Wilson του Πανεπιστημίου του Rochester. Eίναι κορυφαίος ιστορικός για την πρώιμη περίοδο της νεώτερης ιστορίας της Βρετανίας και της Ευρώπης καθώς επίσης και της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης. Είναι μέλος του Κέντρου Ανωτέρων Σπουδών Shannon του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και της Βασιλικής Ιστορικής Εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμών βιβλίων και άρθρων.

Subtitle: 
Μία πλήρης εισαγωγή για όλους τους αναγνώστες
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7803-38-8
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο