Product

Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος

Product

Ι. Μεταξάς το προσωπικό του ημερολόγιο

Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος 1901-1982

Κωδικός:
120089
Description: 

Ο I.Μ. Παναγιωτόπουλος, μια προσωπικότητα πολύπλευρα δημιουργική, υπηρέτησε τα ελληνικά γράμματα για περισσότερο από μισό αιώνα καλλιεργώντας ευδόκιμα όλα τα είδη του λόγου: ποίηση, αφήγηση, κριτική, δοκίμιο, ταξιδιωτική εντύπωση. Το έργο του, σημαντικό σε έκταση και πολυμέρεια, συνοδοιπόρησε με τις εξελίξεις και τα γεγονότα των καιρών. Πνεύμα ανήσυχο και επινοητικό, ανοίγεται σε εκτεταμένους ορίζοντες από ιδιοσυγκρασία, αυξάνοντας με γεωμετρική πρόοδο τις βιωματικές του εμπειρίες και τους προβληματισμούς του.

60,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο I.Μ. Παναγιωτόπουλος, μια προσωπικότητα πολύπλευρα δημιουργική, υπηρέτησε τα ελληνικά γράμματα για περισσότερο από μισό αιώνα καλλιεργώντας ευδόκιμα όλα τα είδη του λόγου: ποίηση, αφήγηση, κριτική, δοκίμιο, ταξιδιωτική εντύπωση. Το έργο του, σημαντικό σε έκταση και πολυμέρεια, συνοδοιπόρησε με τις εξελίξεις και τα γεγονότα των καιρών. Πνεύμα ανήσυχο και επινοητικό, ανοίγεται σε εκτεταμένους ορίζοντες από ιδιοσυγκρασία, αυξάνοντας με γεωμετρική πρόοδο τις βιωματικές του εμπειρίες και τους προβληματισμούς του. Η παρουσία του σε όλα τα είδη του λόγου που καλλιέργησε υπήρξε αξιόλογη και ουσιαστική. Η ευαισθησία, η οξύνοια και η διαίσθηση, ο ανθρωπισμός, η επιστημονική γνώση και η πολιτισμική καλλιέργειά του υπήρξαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του με τα οποία κατόρθωσε να επιβληθεί ως εξέχουσα πνευματική παρουσία. Ως φιλόλογος εκπαιδευτικός υπήρξε υπόδειγμα ήθους και ως παιδαγωγός συνέβαλε ουσιαστικά με τα κείμενά του στη διαμόρφωση θέσεων για την παιδεία και την εκπαίδευση. Για την ουσιαστικότερη και συγχρόνως ακριβέστερη γνωριμία του αναγνώστη και ιδιαίτερα του μελετητή με το έργο και τη ζωή μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας, όπως αυτής του I.Μ. Παναγιωτόπουλου, νομίζω πως ο τόμος Ι.Μ. Παvογιωτόπουλος ( Ι 90 Ι -Ι 982). Χροvολόγιο-Εργογραφία, τον οποίο με περισσή επιμέλεια και επιστημονικότητα έχει συντάξει η κ. Βάσω Οικονομοπούλου, έχει πολλά να προσφέρει. Τ ο είδος αυτό της ερευνητικής εργασίας επιβάλλει εξακρίβωση στοιχείων του συγγραφέα, ανεύρεση άλλων που, πιθανόν, λανθάνουν και καταγραφή τους με τρόπο ευσύνοπτο, σαφή και κριτικό. [...] Άννα Κατσίκη-Γκίβαλου Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών
Subtitle: 
Χρονολόγιο, εργογραφία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89191-1-8
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
22χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βάσω Οικονομοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με γνωστικό αντικείμενο τη λογοτεχνία στο ίδιο τμήμα. Μελέτες της για θέματα νεοελληνική και παιδικής λογοτεχνίας έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά ελληνικών και ξένων συνεδρίων. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Subtitle: 
Χρονολόγιο, εργογραφία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89191-1-8
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
22χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο