Product

Ιδεολογικές διαστάσεις της παιδικής λογοτεχνίας

Product

Ιδεολογικές και μεθοδολογικές αρχές της εργασίας στο σχολείο της πολυτεχνικής εκπαίδευσης

Ιδεολογικές διαστάσεις του "άλλου" στο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο

Κωδικός:
122308
Manufacturer: 
Description: 

Ο "άλλος", ο "διαφορετικός", ο "ξένος", γίνεται ένα επίκαιρο θέμα στις αναζητήσεις, στα ενδιαφέροντα και στις προτιμήσεις της παιδικής λογοτεχνίας στην εποχή μας, κυρίως στα πλαίσια μιας πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Το βιβλίο αυτό διερευνά τις ιδέες, τις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες και τις στάσεις σχετικά με την ετερότητα οι οποίες διαποτίζουν τα παιδικά βιβλία, άλλοτε με τρόπο φανερό και άλλοτε καλυμμένο, και αναζητά απαντήσεις σε μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν, όπως:

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο "άλλος", ο "διαφορετικός", ο "ξένος", γίνεται ένα επίκαιρο θέμα στις αναζητήσεις, στα ενδιαφέροντα και στις προτιμήσεις της παιδικής λογοτεχνίας στην εποχή μας, κυρίως στα πλαίσια μιας πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης. Το βιβλίο αυτό διερευνά τις ιδέες, τις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες και τις στάσεις σχετικά με την ετερότητα οι οποίες διαποτίζουν τα παιδικά βιβλία, άλλοτε με τρόπο φανερό και άλλοτε καλυμμένο, και αναζητά απαντήσεις σε μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν, όπως: Πώς προσεγγίζουν και αντιμετωπίζουν το θέμα του "άλλου" τα παιδικά βιβλία; Ποιες στάσεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές ανιχνεύονται; Ποιες προωθούνται και ποιες αποδοκιμάζονται; Ποιες κυριαρχούν; Με ποιο τρόπο επιλέγουν οι συγγραφείς να διαπραγματευτούν το θέμα και να εγκιβωτίσουν τις ιδέες τους στα κείμενα; Τι νοήματα δρομολογούν τελικά τα βιβλία που απευθύνονται στα παιδιά αναφορικά με την ανοχή, την κατανόηση, το σεβασμό και την αποδοχή του "άλλου"; Το βιβλίο απευθύνεται στον εκπαιδευτικό, στον γονιό, στον μελετητή της παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται για τα ιδεολογικά ζητήματα που είναι συνυφασμένα με το παιδικό ανάγνωσμα.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-04-3444-1
Book pages: 
139
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βαρβάρα Πρεβεζάνου σπούδασε παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας και στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές για το Παιδικό βιβλίο και το Παιδαγωγικό υλικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς και με απόσπαση στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην προετοιμασία των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών στον τομέα των γλωσσικών δραστηριοτήτων. Έχει δηµοσιεύσει άρθρα και ανακοινώσεις της σε επιστηµονικά περιοδικά και συνέδρια.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-04-3444-1
Book pages: 
139
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο