Product

Ιερά προσκυνήματα: Ημερολόγιον 2014

Product

Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Πρέβελη

Ιερά σπήλαια της Κρήτης

Κωδικός:
90729
Αuthor: 
Description: 

[...] Το 1939, στις παραμονές του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, ο John D. S. Pendlebury, διαπρεπής αρχαιολόγος και μεγάλος εξερευνητής, κατέγραφε 12 λατρευτικά σπήλαια, όλα στην Κεντρική Κρήτη, ανάμεσα στο Λασίθι και το Αμάρι. Μετά από 12 χρόνια προσωπικών ερευνών σε 700 κρητικά σπήλαια, από τη Ζάκρο ως τη Φαλάσαρνα, ήμουν σε θέση να παρουσιάσω, το 1964, δύο διδακτορικές διατριβές στη Σορβόνη: η πρώτη αναφερόταν στο αρχαιολογικό ενδιαφέρον των σπηλαίων, ενώ η δεύτερη στη λειτουργία τους, από την προϊστορική εποχή μέχρι τις μέρες μας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το 1939, στις παραμονές του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, ο John D. S. Pendlebury, διαπρεπής αρχαιολόγος και μεγάλος εξερευνητής, κατέγραφε 12 λατρευτικά σπήλαια, όλα στην Κεντρική Κρήτη, ανάμεσα στο Λασίθι και το Αμάρι. Μετά από 12 χρόνια προσωπικών ερευνών σε 700 κρητικά σπήλαια, από τη Ζάκρο ως τη Φαλάσαρνα, ήμουν σε θέση να παρουσιάσω, το 1964, δύο διδακτορικές διατριβές στη Σορβόνη: η πρώτη αναφερόταν στο αρχαιολογικό ενδιαφέρον των σπηλαίων, ενώ η δεύτερη στη λειτουργία τους, από την προϊστορική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Μπόρεσα, έτσι, να ανεβάσω σε 24 τον αριθμό των σπηλαίων που είχαν, σίγουρα, ιερό χαρακτήρα κατά την αρχαιότητα. Στις μελέτες μου αυτές απαριθμούσα επίσης 21 άλλες περιπτώσεις σπηλαίων, που συνδύαζαν μερικά από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ενδεχομένως ως ιερά, μέχρις ότου επιβεβαιωθεί ο χαρακτήρας τους από μελλοντικές ανασκαφές. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια, πλούσια σε ανακαλύψεις κάθε είδους, σε κάθε γωνιά της Κρήτης. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ξαναδούμε πού βρισκόμαστε σ' αυτό το θέμα, τέσσερις χιλιάδες χρόνια μετά τις πρώτες εκδηλώσεις λατρείας μέσα σε σπηλιές στο νησί. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7970-19-5
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Paul Faure υπήρξε καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας και τους Ελληνικού Πολιτισμού στο Universite ΙΙ του Clermont Ferrand. Αφιέρωσε τριάντα καλοκαίρια στην έρευνα της ιστορικής γεωγραφίας της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κρήτης. Επανέλαβε με φίλους ένα μέρος της πορείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δημοσίευσε: "Η καθημερινή ζωή στην Κρήτη τη Μινωϊκή εποχή", "Η καθημερινή ζωή την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου", "Η καθημερινή ζωή στη Μυκηναϊκή εποχή", "Οδυσσέας ο Κρητικός", "Η καθημερινή ζωή στις Ελληνικές αποικίες τον 6ο π.Χ. αιώνα".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7970-19-5
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο